İSTANBUL (AA) - NN Hayat ve Emeklilik, 2023 yılı ISO9001 Kalite Yönetim Sistemleri, ISO10002 Müşteri Memnuniyeti ve Kalite Yönetim Sistemi ile ISO18295 Müşteri İletişim Merkezi Sistemleri belgelerini almaya hak kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, NN Group bünyesinde faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik, müşterilerine çözüm odaklı yaklaşımıyla Müşteri İletişim Merkezi’ne yönelik yeniliklerini sürdürüyor. Müşterilerine en hızlı ve etkin hizmeti verirken aynı zamanda onlardan gelen talep, öneri ve şikayetleri sürdürülebilir kalite anlayışıyla en doğru şekilde değerlendirmeyi hedefleyen NN Hayat ve Emeklilik, bu doğrultuda gerçekleştirdiği uygulama ve süreçleri tescillemek amacıyla geçen yıl uluslararası akreditasyon yetkisi bulunan belgelendirme şirketine başvurmuştu.

Bağımsız denetim kuruluşu tarafından ISO kalite belgelerini tescilleyen NN Hayat ve Emeklilik, yapılan yeni denetimlerin ardından 2023 yılı ISO9001 Kalite Yönetim Sistemleri, ISO10002 Müşteri Memnuniyeti ve Kalite Yönetim Sistemi ile ISO18295 Müşteri İletişim Merkezi Sistemleri belgelerini yenileyerek süreçlerinin uluslararası standartlara uygun olduğunu tescilledi. NN böylece, bu üç ISO belgesine aynı anda sahip olan sektördeki tek firma oldu.

- Müşteriye özel temsilci uygulamasına geçildi

Açıklamaya göre, NN Hayat ve Emeklilik, son bir yıllık süreçte, müşteri memnuniyeti üzerine pek çok yeniliği hayata geçirdi. Bu kapsamda tüm memnuniyet ve ticari aramaların tek bir araç üzerinden yürütülerek müşterinin ihtiyacına en uygun teklifi sunmak amacıyla kampanya yönetimi sistemi kuruldu.

Şirket, ayrıca VIP ve VIPPlus segment müşterilere yönelik, her türlü işlem ve bilgi talebi için ulaşabilecekleri özel temsilci uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama ile VIP müşterilerin her zaman aynı kişiden hizmet almalarını sağlamayı hedefleyen NN Hayat ve Emeklilik, bu kapsamda ayrı bir ekip de oluşturdu.

- Yapay zekaya sahip dijital asistan "BİRİ" müşterilere hizmet vermeye başladı

Verilen bilgiye göre, 2022 yılı içerisinde ekonomi konusunda farkındalığı artırmak ve müşterilere piyasalar ve yatırım fonları konusunda daha detaylı bilgi paylaşabilmek için NN Hayat ve Emeklilik, tüm Müşteri İletişim Merkezi ekibinin dahil olduğu finansal okuryazarlık eğitimi düzenledi. Ayrıca en yeni teknolojilerle geliştirilen, yapay zekaya sahip BİRİ de NN Hayat ve Emeklilik müşterilerine hizmet vermeye başladı. Bu sayede NN Hayat ve Emeklilik müşterilerine dijital kanallarda daha hızlı bilgi erişimi sağlanması hedeflendi.

Yeni iletişim kanalı BİRİ, yeni müşteri deneyimleri ile sürekli kendini geliştirerek, en hızlı, en doğru ve en güvenilir şekilde hizmet veriyor. İsmini "BİRİ"kim’den alan dijital asistan, kullanıcıların alışkanlıkları doğrultusunda gerekli bilgilere ulaşmasını ve vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlamasını sağlıyor.