Nilüfer Belediyesi’nin, İnstitut Français de Turquie ve Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği ile birlikte düzenlediği Fransız Sinema Haftası, ‘Adieu les cons’ filminin gösterimiyle başladı. 

Fransız Sinema Haftası’yla, 8 ile 10 Aralık günleri arasında beş Fransız yapımı film, Konak Kültürevi’nde Nilüferli sinemaseverlerle buluşuyor. Sinema Haftası kapsamında düzenlenen Gezici Film Festivali; Gaziantep, Ankara, Antalya gibi çeşitli illerin ardından Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Bursalı sanatseverlerle buluştu. Bu yıl ikincisi düzenlenen festival, Konak Kültürevi’ndeki açılış kokteyli ve komedi türündeki ‘Adieus les cons’ filminin gösterimiyle başladı.

Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği Başkanı Mehmet Erbak’ın da açılışına katıldığı festivalde konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, şunları söyledi:

“Herkese film şöleni yaşatacak bir etkinliği gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. İlki geçen yıl gerçekleşen Fransız Sinema Haftası’na ev sahipliği yapıyor olmaktan, çok değerli filmleri bu etkinlik kapsamında sinemaseverlerle buluşturacak olmaktan dolayı mutluyuz. 10 Aralık’a kadar devam edecek Fransız Sinema Haftası, eminim ki sinema tutkunlarını da güzel bir yolculuğa çıkaracak. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bursalıları bu sinema şölenini kaçırmamaları tavsiyesinde bulunuyorum.”

Bursalıları kültür sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Yıldız, “Belediyecilik sadece yol, park yapmak değildir. Bunlar da sorumluluğumuz da ama biz, insanı eğitmeye, insana değer vermeye ve insanı odağına almaya bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği Başkanı Mehmet Erbak da, Türkiye-Fransa ilişkilerine değinerek, derneğin faaliyetlerini paylaştı. Erbak, Fransız Sinema Haftası’na ev sahipliği için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.