Dünya Engelliler Günü’nde özel eğitim alan öğrenciler, Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle iş birliğinde düzenlediği ‘Hayal edebilirsen, yapabilirsin’ başlıklı etkinliğinde buluştu. Yüzüncüyıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, farklı yaş gruplarından 120 öğrenci ile aileleri katıldı. 

Buluşmada; Alaadinbey Özel Eğitim Meslek Okulu, Duyum İşitme Engelliler Okulu, İpek Özel Eğitim Uygulama Okulu, Kayapa Özel Eğitim Uygulama Okulu, Mithat Enç Özel Eğitim Okulu, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi, Özel Eğitim Okulu öğrencileri ve Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nden katılımcılar yer aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Okulları’ndan Sorumlu Şube Müdürü Ahmet Gültekin ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer de öğrencileri yalnız bırakmadı. 

Etkinlikte; Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden işitme engelli öğrenciler, İstiklal Marşı’na, işitme diliyle eşlik etti. Açılış töreninde konuşan Başkan Erdem, her alanda engelsiz bir Nilüfer için çalıştıklarını belirtti. Eğitimde, sağlıkta, sosyal hayatta ve tüm alanlarda herkesin haklarını aldığı ve eşitlik içinde bir Nilüfer hayal ettiklerini söyleyen Erdem, “Bu hayalimiz çerçevesinde, bugün burada sizler için ‘Hayal edebilirsen, yapabilirsin’ adı altında etkinlik düzenledik. Çocuklarımızı gerçekten çok seviyoruz. Yaptıkları çalışmaları da çok değerli buluyoruz. Biz Nilüfer olarak siz çocuklarımızın ve velilerimizin her zaman yanınızda olacağız” dedi.