Nilüfer Belediyesi, Danimarka’da düzenlenen FUSILLI (Fostering the Urban food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation) projesinin 5’inci periyodik toplantısına katıldı. 

Şehirlerin sağlıklı, sürdürülebilir, güvenli, adil ve uygun gıda sistemlerine geçişi hedefiyle çalışmalar yürüten ve ortakları arasında Nilüfer Belediyesi’nin de bulunduğu ‘FUSILLI’ projesinde 5’inci periyodik toplantı, 23-25 Kasım günlerinde Danimarka’nın Kolding kentinde düzenlendi. Toplantıya; Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Zerrin Güleş ile Nilüfer Belediyesi FUSILLI Projesi Yürütücüsü Mehmet Can Yılmaz katıldı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, ‘Gıda ve Doğal Kaynaklar’ konulu FUSILLI projesi ile gıda konseyinin genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, katılımcı şehirler faaliyet raporlarını sundu. Atölye çalışmalarıyla zenginleşen toplantıda, şehirlerin temsilcileri yerel şeflerle birlikte yemek yapma imkanı da buldu. Gıda kurtarma gönüllülerinden oluşan ‘Food ReFormers’ grubu ise deneyimlerini katılımcı kentlerin temsilcileriyle paylaştı.