TBMM Genel Kurulu’nda bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

Genel Kurul’da Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesi üzerine söz alan Nihat Yeşil, “Bu bütçe hangi derde deva? Hangi yaraya merhem? Neye çare? 20 yıldır ülkenin başındaki hükümet, yaşanılan ekonomik krizin sorumluluğunu yine başkalarına yıkıyor. Bugüne kadar suçlu hep faiz lobisi oldu, dış güçler oldu, CHP oldu, Kılıçdaroğlu oldu ama bir türlü kendileri olmadı. Şimdi de suçlu marketler mi? İktidar, enflasyon konusunda sorunun üç harfli marketlerden kaynaklandığını iddia ediyor. Evet, kötü ekonominin, enflasyonun, yüksek döviz kurlarının sebebi 3 harflidir; o da AKP’dir” diye konuştu.

“ZAMLAR HÜKÜMETİ AKP”

Türkiye tarihinde bu kadar çok zam yapan başka bir hükümet olmadığını söyleyen Yeşil, şöyle konuştu:

“2022 yılında doğal gaza yüzde 111, gübreye yüzde 230, şekere yüzde 340, elektriğe yüzde 260, benzine yüzde 238, ayçiçeği yağına yüzde 210, ete-süte yüzde 195, mutfak tüpüne yüzde 190, ekmeğe una yüzde 180, ulaşıma ise yüzde 175 zam yapıldı. Savaşın ortasındaki Ukrayna'da dahi enflasyon yüzde 16,4 iken bizde enflasyon TÜİK'e göre yüzde 84,4. Rusya'yla savaşan biz miyiz, Ukrayna mı belli değil. Evet, bizim ülkemizde bir savaş var, o da AKP’nin yarattığı ve yurttaşlarımızın mücadelesini verdiği ekonomik savaştır.”

“DEVLET, MASUMLARA ERİŞEBİLDİĞİ ÖLÇÜDE DEVLETTİR”

Konuşmasında İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusunun 18 yıl önce 6 yaşındaki öz kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirmesi olayına da değinen Yeşil, şunları söyledi:

“Sözde ‘Efendimiz’ diye hitap ettikleri bir tarikat lideri, 6 yaşındaki çocuğuna gelinlik giydiriyor. Bugün bu gerçekle karşı karşıyayız ama kimseden çıt çıkmıyor. Kimse de çıkıp demiyor ki 6 yaşındaki çocuktan nasıl gelin oldu? 29 yaşındaki adamla onca sene nasıl yaşadı? Bu nasıl baba? Bu nasıl bir düzen? Bu nasıl bir iktidar? Bu nasıl bir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı? Devlette kimse bu tür olayları görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Devlet, gölgesi altında yaşayan masumlara ve mazlumlara erişildiği ölçüde devlettir. Ensar Vakfı, Hiranur Vakfı ve bunlara benzer vakıflar derken kendi evlatlarımızı sapkın insanların inisiyatifine terk edemeyiz. Bu vakıfları bünyesinde bulunduran, denetleyen, onlara göz yummaya çalışan Vakıflar Genel Müdürlüğü, istismarın ve bozuk düzenin bir parçası olamaz, olmamalıdır.”