CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de besicilerin sorunlarını dinledi. Soner Küçüktaş isimli besici, hayvanların yemini bile alamadıklarını belirterek, 24 hayvanını satıp hurdacılık yapmaya başladığını anlattı.

Ergün Dane ise 250 büyükbaş hayvandan 100 tanesini satarak maliyetlerini karşılamaya çalıştığını belirtti. Dane, “Bir yıl boyunca bütün buzağılara hayvan desteği olarak aldığımız, 12 bin lira. Başka destek filan yok” dedi. Dane, sütten de kâr edemediklerini dile getirerek, 1 litre süt sattıklarında 1,5 kilo yem alamadıklarını açıkladı. Dane, yatırım yaptıklarını, ancak kâr edemediklerini vurgulayarak, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye, “‘Bırak’ diyeceğine bize destek versin, kâr ettirecek konuma getirsin” diye çağrıda bulundu.

“Süte 1 lira zam gelmeden yeme 2 lira zam geliyor” diyen Dane, kendilerine yem olarak verilen desteğin de kalitesiz olduğuna dikkat çekti. Dane, kendilerine mazot, elektrik desteği verilmediğini de açıkladı ve “Normalde, en kötü şartlarda bizim aylık 12 bin lira sanayi giderimiz var. Makine ve ekipmanın yıpranması, arızalanması hesapta yok. 3 lira sütten para alırsan kâr ediyor zannediyor” diye konuştu.

Başka bir üretici de “Sabah soğukta kalkıp, bu pisliğin içine girip inek kovalamak çok zor bir şey” dedi.