Kapanışta Dow Jones endeksi 50 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,17 azalışla 33.561,81 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,46 azalarak 4.119,17 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,63 kayıpla 12.179,55 puana düştü.

Yatırımcılar, devam eden borç limiti açmazı konusunda ABD Başkanı Biden'ın McCarthy ve kongre lideriyle yapacağı görüşmeyi beklerken, pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

McCarthy, Biden ile borç limitine ilişkin yapacağı görüşme öncesi kısa vadeli düzenleme tekliflerini reddedeceğini ifade etti.

Beyaz Saray da borç limitine ilişkin kısa vadeli çözümlerin planları dahilinde olmadığını açıkladı.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) bir sonraki politika hamlesini belirleyebilecek yarın açıklanacak enflasyon verilerinin de yatırımcıların odağında yer aldığını söyledi.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın yönetim komitesinden Beth Hammack, bankacılık sistemindeki stresin azalıyor gibi göründüğünü belirterek, ABD doları için asıl riskin uzayan borç limiti müzakerelerinden kaynaklandığına işaret etti.

Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, New York Fed Başkanı John Williams, enflasyonun gelecek 2 yılda bankanın uzun vadede hedefi olan yüzde 2'ye dönmeden önce bu sene yüzde 3,25 civarına düşmesini beklediğini belirtti.

Ülkede işsizlik oranının ise yavaş büyümenin bir sonucu olarak bu yıl yüzde 4-4,5 civarında gerçekleşeceğini tahmin ettiğini söyleyen Williams, istihdam artışının işçi talebinin yavaşladığına dair işaretler arasında güçlü kalmaya devam ettiğini dile getirdi.

Williams, Fed'in faiz artırımını tamamladığını söylemediğini anımsatarak, bu yıl faizlerin düşmesi için bir sebep görmediğini, enflasyon düşmezse ek faiz artışlarının mümkün olabileceğini kaydetti. (AA)