Netflix birkaç ülkede aylarca test ettiği Profil Transferi adlı yeni özelliğini herkes için aktif hale getirdi. Peki ama Profil Transferi'ni kimler nasıl kullanabilir ve bu özellik neden geldi?

Netflix dünya çapında kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyecek yeni özelliği Profil Transferi'ni (Profile Transfer) kullanıma sundu. Bu sayede profilinizi başka bir hesaba transfer etmenin yolu açıldı. Şimdi herkes aynı şeyi soruların cevabını arıyor: Profil transferi nedir, ne işe yarıyor hatta Netflix, neden böyle bir özelliğe ihtiyaç duydu?

Dijital yayın platformu, bir süredir şifre paylaşımı yapmanın önüne geçmeye çalışıyor. İlk kez 2021'de gündeme getirilen geliştirme hala test aşamasında. Netflix'in Profil Transferi özelliği getirmesi, ortak hesaptan Netflix kullanan kişilerin kendi profillerini taşımalarına olanak sağlıyor. Dolayısı ile yeni özelliğin, şifre paylaşma yasağının habercisi olduğu söylenebilir. Başka bir deyişle bu özellik geldiğinde olası mağduriyetleri engelleme hamlesi olarak yorumlanabilir. Peki ama Profil Transferi nedir ve nasıl kullanılır?

OTOMATİK ETKİNLEŞTİRİLECEK

Profil Transferi, hesabınızı kullanan herkesin öneriler, izleme geçmişi, listem, ayarlar, kayıtlı oyunlar ve daha fazlasıyla birlikte mevcut bir profili yeni bir hesaba aktarmasını kolaylaştırıyor. Hesabınızda bu özelliğe izin vermek istemiyorsanız profil transferlerini kapatabiliyorsunuz. Bir işlem yapmazsanız bu özellik 20 Ekim 2022 tarihinden 10 gün sonra otomatik olarak etkinleştiriliyor.

ÖDEME BİLGİLERİ AKTARILMIYOR

Profil Transferi'nde ödeme bilgileri yeni hesaba aktarılmıyor ve bu özelliği etkinleştirmek için herhangi bir ücret alınmıyor. Çocuk profillerinin ve PIN ile korunan profillerin aktarılması mümkün olmuyor Bir profile bağlı tüm kayıtlı oyunlar ve oyun ilerlemeleri yeni hesaba taşınabiliyor.

Whatsapp'a video modu geliyor: Bu özellikle Instagram'a dönecek Whatsapp'a video modu geliyor: Bu özellikle Instagram'a dönecek

KİMLER KULLANABİLİR

Dijital yayın platformu özelliği "İnsanlar taşınır. Aileler büyür. İlişkiler zamanla değişir. Hayatta her şey olabilir. İşte Profil Transferi de bazı değişimlerin daha kolay olmasına yardımcı olmak için tasarlandı" sözleri ile tanımlıyor. Bu özelliği kapatmadığınız sürece, hesabınıza erişimi olan herkes uygun bir profili yeni bir hesaba aktarabilir. Profil transferlerine izin vermek, hesabınızdaki diğer cihazlarda oturumu kapatmaz veya kimsenin Netflix'inizi kullanmasını engellemez.

Bu ayarı daha sonra değiştirebilir miyim?

Kontrol her zaman sizde. Profil transferlerini dilediğiniz zaman hesap ayarları sayfanızdan kapatabilirsiniz.

NASIL KAPATABİLİRİM?

Profil transferi özelliğini kapatmak için hesabınızda oturum açın ve ardından Hesap sayfanıza gidin. Son adım olarak Ayarlar bölümünde Profil transferi özelliğini kapat öğesini seçin. Bu noktada Profil transferlerinin kapatılmasının, daha önce transfer edilen profilleri etkilemeyeceğini belirtmekte fayda var. Profil transferlerini istediğiniz zaman Hesap sayfanızdan tekrar açmanız mümkün.