Haber: Fatoş Erdoğan

İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Neo-Trend Fabrikası'ndan çalışan ve tazminatları ödenmeden 1 Temmuz tarihinde işten çıkarılan 104 işçi hakları için eylemlerini sürdürüyor.

Kıdem ve ihbar tazminatları verilmeden işten çıkarılan Neo-Trend Tekstil işçileri, haklarını almak için işveren Kazım Akbulut'un iş ortaklarından Levent'te bulunan Next Sourcing İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına Nakliyat-İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve İşçi Hareketi Koordinasyonu da destek verdi.

"DİRENEN TÜM İŞÇİLERİN DİRENİŞİNİ SAHİPLENİYORUZ"

Neo-Trend direnişçilerinden Mehmet Bilal Doğan konuşmasına Türkiye'nin her yerinde direnişte olan işçileri selamlayarak başladı.

Doğan, Sinbo, Pegasus, Şişli Belediyesi işçilerini, 14 yıldır haklarını arayan Uzel işçilerini, Soma'da direnen maden işçilerini Anadolu'nun her yerindeki grev çadırında olan işçileri selamlayarak Neo-Trend direniş işçileri olarak direnişlerini sahiplendiklerini söyledi.

foto6-1

"İŞTEN ÇIKARILDIĞIMIZI İŞKUR MESAJI İLE ÖĞRENDİK"

Doğan, Güngören’deki fabrikada çalışırken pandemi gerekçesiyle 2 ay işten izne çıkarıldıklarını, 2 aylık iznin 14 ay olduğunu ve bu süreçte şirketin içini boşaltan Kazım Akbulut'un her şeyi satarak kayıplara karıştığını ve 1 Temmuz’da İŞKUR'dan gelen mesajla işlerine son verildiğini aktardı.

İşveren Kazım Akbulut'a ulaşan işçi arkadaşlarına Akbulut'un "Param yok" dediğini kayıtlı mülklerini başkalarının üstüne geçirdiğini söyleyen Doğan, kapı kapı gezerek hak mücadelesi verdiklerini ve haklarını alana kadar Akbulut'un ve iş ortaklarının peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

"HAKLARINI ALANA KADAR DESTEK OLACAĞIZ"

Basın açıklamasında konuşan Nakliyat-İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da, Neo-Trend işçilerinin tüm Türkiye'deki işçiler adına direndiğini, çünkü Kazım Akbulut'un diğer patronlar gibi yıllarca çalıştırdıkları işçilerin yasal haklarını vermeden şirketin içini boşaltığını söyledi. 

foto3

Açıklamada söz alan İşçi Hareketi Koordinasyonu Temsilcisi Nurseli Gözüaçık ise, Neo-Trend Tekstil işçilerinin yanlarında olduklarını haklarını alana kadar destek olacaklarını söyledi. 

Tekstil atölyelerinde benzer olaylarla karşılaştıklarını söyleyen Gözüaçık "Bakiyesi biten patronlar dükkanı kapatıyor, makinaları satıyor, kapıyı kapatıp gidiyor. Kazım Akbulut da işçilerin haklarını vermeden ortadan kayboldu. Neo-Trend işçileri asla yalnız yürümeyecek" diye konuştu.

Açıklama sonrası Next Sourcing İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin yetkilisiyle görüşmek isteyen Neo-Trend direniş işçilerine şirket yetkilisinin yerinde olmadığı söylendi ve randevu verildi. 

Neo-Trend işçileri haklarını alana kadar şirket önlerinde eylemlerine devam edeceklerini söyleyerek alandan ayrıldı.

foto4-1