Haber: Fatoş Erdoğan

Neo-Trend direniş işçileri ve Nakliyat-İş olarak ortak mücadeleye devam eden işçiler, önce patron Kazım Akbulut'un iş ortaklarından olduğu Hummel'ın Bakırköy Carousel AVM'deki mağazasının önünde, ardından da AVM önünde açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamaya HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Nakliyat-İş başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu da destek verdi.

BOYKOT ÇAĞRISI

Carousel Hummel mağazası önünde konuşan Nakliyat-İş başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Neo-Trend Tekstil işçilerinin yaşadığı haksızlığı anlatarak, AVM'de alışveriş yapan yurttaşlardan Neo-Trend Tekstil Fabrikası'nın iş ortaklarından olan Hummel mağazasını boykot etmelerini istedi.

neotrend

"SERVETLERİ İŞÇİLERİN ALINTERİ ÜZERİNDEN YÜKSELİYOR"

Bakırköy Carousel AVM önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu de, ülkede ağır bir yoksulluk yaşandığını, Taliban’ı kendine yakın bulan iktidarın ülkeyi Taliban gibi yöneterek karanlığa mahkum etmek istediğini söyledi. 

Piroğlu, "Bir avuç talancı, bir avuç yağmacı ülkenin servetini yemeye devam ediyor. Patronların partisi olan AKP de buna göz yumuyor. Patronların serveti işçinin alınteri üzerinden yükseliyor" diye konuştu.

İktidarın ayakta kalmak için yürüttüğü politikalara karşı birlik çağrısı yapan Piroğlu, HDK Emek Meclisi olarak Neo-Trend direniş işçilerinin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

neotrend1

BEL KARPER İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA MESAJI

Neo-Trend direniş işçilerinden Bilal Doğan ise, direnişleri devam eden bütün işçilerin yanlarında olduklarını belirterek, Çorlu'da direnen Bel Karper işçilerine yönelik saldırıyı kınadı. 

Patronların çetelerden medet umduğunu söyleyen Doğan, patronların üç kuruş maaşa göz diktiğini, hakkını arayan işçileri çetelerden medet umarak vazgeçirmeye çalıştığını vurguladı ve "Biz işçiyiz, haklıyız, kazanacağız" dedi.

Yapılan konuşmalar, AVM çevresinde bulunan yurttaşlar tarafından alkışlarla desteklendi. Haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Neo-Trend direniş işçileri sloganlarla eylemlerini sonlandırdı.

neotren3