Gazeteci Esra Tokat'ın hazırladığı dokuz8haber Toplumsal Cinsiyet yayınının bu haftaki konuğu Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul oldu. Eğitimde uygulanan cinsiyetçi politikalar ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin öneminin konuşulduğu yayında Kurul, AKP iktidarı boyunca eğitimde gerici politikaların arttığını vurguladı ve eğitim sendikalarına çağrıda bulunarak "Tüm eğitim sendikalarına çağrı yapıyorum. Gelin hep birlikte eğitim sistemini daha demokratik ve eşitlikçi hale getirelim" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Osmangazi ilçesindebulunan Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, okuldaki kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere yazı gönderdi. Olay hakkında soruşturma açıldı, müdür görevden uzaklaştırıldı. Ancak dün Gazete Duvar'da yayınlanan habere göre okul müdürü görevine iade edildi.

"LAİK EĞİTİM HEDEF ALINIYOR"

Konuya ilişkin dokuz8HABER Toplumsal Cinsiyet yayınında gazeteci Esra Tokat'ın sorularını yanıtlayan Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, "Laik eğitim hedef alınıyor, çocuklar toplumsal cinsiyet eşitliği gözetilerek öğrenim görmeli" dedi.

Konuya ilişkin  okul müdürü Haydar Akın'ı savunan bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen'e de değinen Prof. Dr. Kurul, "Eğitim Bir Sen'in açıklaması bile sadece erkeklerin katıldığı kadınları yok sayan bir açıklamadır" diye konuştu.

"LAİK VE AYRIMCILIĞIN OLMADIĞI BİR EĞİTİM SİSTEMİ İSTİYORUZ"

"Tüm eğitim sendikalarına çağrı yapıyorum. Gelin hep birlikte eğitim sistemini daha demokratik ve eşitlikçi hale getirelim" diyen Prof. Dr. Kurul, "Laik ve kadınlara yönelik ayrımcılığın olmadığı bir eğitim sistemi talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.