Kurtlar Vadisi dizisi ekranlara dönüş hazırlığı yaparken, "Polat Alemdar" karakterini canlandıran Necati Şaşmaz hakkındaki "tarikat" iddiaları ayyuka çıktı. Eşi Nagehan Kaşıkçı'dan boşanma aşamasında "evliliği tarikat ve mehdilik iddiasının evliliği bozduğu" gündeme gelmişti. Gazeteci İsmail Saymaz, bugün Halk TV'de yayınlanan yazısında Şaşmaz'ın arkadaşı İrfan T. ile konuşmalarını yayınladı. 

ZİKİR GÖRÜNTÜLERİ DAVA DOSYASINDA

İsmail Saymaz, Şaşmaz'ın babası Abdulkadir'in Elazığ Harput merkezli bir Kadiri tekkesinin şeyhi olduğunu belirterek, şunları yazdı: "Oğul Şaşmaz da bu tekkenin müridi. Kaşıkçı'nın iddiasına göre Şaşmaz, sekiz yaşındaki oğlu A.N.'yi zikre götürüyor. A.N., tarikatın gelecekteki lideri olarak görülüyor. Yaşlı müritler A.N.'ye "Ağabey" diye sesleniyor ve çocuğun elini öpüyor. Böylesi bir zikrin görüntüsü, İstanbul 2. Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davası dosyasına girdi. Kaşıkçı'nın çektiği videoda, aralarında Necati Şaşmaz'ın da olduğu müritler zikir çekerken görülüyor. Zikri yöneten dede Şaşmaz ve küçük A.N. halkanın orta yerinde duruyor."

"BEN SEÇİLMİŞ KİŞİYİM"

Nagehan Kaşıkçı'nın bir başka iddiası ise Şaşmaz'ın kendisini "mehdi" ve "seçilmiş kişi" olarak görmesi. Mahkeme dosyasına giren ve bugün ilk kez gün yüzüne çıkan ses kaydında Necati Şaşmaz, babasının kuzeni olan İrfan T.'ye "Bütün dinlerdeki tarikat ehilleri o ruhu getirdiler. O yüzden seçilmiş olmuş oluyorum ki İrfan abi. Onu alabilecek olan birisiyim ben. Anlatabildim mi? O gelen ruhu da alabilecek, o bilgiyi verebilecek... Ben bana verilenle onu birleştirip bir formül çözülmesi gibi olmuş olacak. Babamla konuşmam lazım" diyor. İrfan T. ise "Psikologa görün" tavsiyesinde bulunuyor.