Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, belediye bünyesinde görev yapan kadın çalışanlara bir araya geldi. Narlıdereliler için özveriyle çalışan kadınlara karanfil dağıtan Başkan Engin, her türlü şiddet ve ayrımcılığın son bulduğu; kadınların iş dünyasında ve sosyal-kültürel hayatta eşit şartlarla yaşadığı bir dünya diledi.

PERSONELE 8 MART TEBRİĞİ

Başkan Engin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ilk önce ilçenin temizliğini emanet ettiği Kadın Temizlik Ekibi’ni ağırladı. Belediye işletmesi Mandalin Kafe’de gerçekleştirilen kahvaltıda Başkan Engin, ilçeyi pırıl pırıl yapan kadın personele teşekkürlerini iletti, karanfil takdim etti. Başkan Engin’in ikinci durağı ise hizmet binası oldu. Hizmet binasında görevli kadın personelin Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Engin, her bir personelle tek tek sohbet etti.

KADIN MUHTARLARI UNUTMADI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Altıevler Mahalle Muhtarı Zuhal Arabacı ve Limanreis Mahalle Muhtarı Seval Bolat’ı da ziyaret eden Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, mahallelerinde öncü olan Zuhal Arabacı ve Seval Bolat’a çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bu arada, Narlıdere Belediyesi’nde çalışan kadın personele 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle idari izin de verildi.

"KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ"

Kadına şiddetin son bulduğu ve herkesin eşit şartlarda yaşadığı bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu söyleyen Başkan Engin, “Kadınların yaşadığı sorunları çözmeden hiçbir sorunu çözemeyiz. Bu konuda hep birlikte inat etmeli, şiddetsiz ve her türlü ayrımcılığın son bulduğu bir ülke inşa etmeliyiz. Biz Narlıdere’mizde hayata geçirdiğimiz her hizmet ve projede buna önem veriyor, kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Doğaya saygılı ve planlı bir kent yaratırken kadınlara istihdam desteği sağlıyor ve onların sosyal hayata katılımını destekliyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir toplumun refah seviyesini ancak kadınların sosyo-ekonomik hayata katılımını artırarak sağlayabiliriz. Tüm kadınların Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Her bir vatandaşımızı da kadınların ekonomik, politik ve sosyal hakları için mücadele etmeye davet ediyorum” diye konuştu.