Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Güney Amerika’dan sevk edilen kokain maddesi bakımından, Türkiye üzerinden Avrupa ve Asya’ya doğru yeni bir rota oluştuğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden kokainin yeni rotası ile ilgili bilgileri paylayan Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı önemli bilgiler verdi. Ülke genelindeki uyuşturucu olay sayısı ve kokain miktarı ile ilgili artışa dikkat çeken Daire Başkanlığı, Latin Amerika’dan önce Türkiye’ye, buradan da Avrupa ve Asya’ya uzanan kokain rotasının haritasını paylaştı.

TÜRKİYE BASAMAK HALİNE GELDİ

Her yıl Türkiye Uyuşturucu Raporu yayınlandığını hatırlatan Daire Başkanlığı, açıklamasında şu bilgilere yer verdi. "Son iki yıldır yayınlanan raporlarımızda Güney Amerika'dan Avrupa'ya sevk edilen kokain maddesi bakımından ülkemizin basamak haline geldiği delilleriyle vurgulanmıştır. Yıllara göre ülkemizde ele geçirilen kokain miktarı ve müdahale edilen uyuşturucu olay sayıları artmasına rağmen, kokain bazlı olay sayısı düşmektedir. Bu da ülkemizin kokain konusunda transit-basamak konumuna geldiğinin göstergelerinden biridir."