Yemek Sepeti ve Banabi’de çalışan motokuryeler ile depo işçilerinin, hakları için başlattığı direniş 7. günü geride bırakırken, Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi boykot çağrılarının karşılık bulduğunu aktardı.

"8 İLDE EYLEMLER SÜRÜYOR"

İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Kütahya, Mersin, Denizli ve Bolu'da eylemlerin sürdüğünün vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yemeksepeti işçilerinin ücretleri yıllardan beri asgari ücretin üzerinde olmuştur. Bazı yıllarda ücret artışları asgari ücretin üzerinde yüzde 50 oranında artışla belirlenmiştir. 2022 yılı için açıklanan ücret 4.253 lira olmuştur. Bu da 2022 yılı için açıklanan asgari ücret tutarı demektir. Geçmiş yıllarda ki gibi bunun üzerine herhangi bir ücret artışı ve zam yapılmamıştır.

Yemeksepeti tarafından açıklanan yüzde 32,7 oranındaki zam, TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon olan 48,69 oranından ve ENAG’ın açıkladığı gerçek enflasyon oranı olan 115,17 enflasyon oranlarının altındadır. 

Yemeksepeti işçileri kendilerine dayatılan bu sefalet ücretine karşı 01.02.2022 günü Nakliyat-İş Sendikası önderliğinde direnişe başlamıştır. Nakliyat İş Sendikası daha örgütlü bir mücadele ve direnişle Yemeksepeti işçilerinin haklarını kazanmaları için tüm bölgelerde işçilerle birlikte eylem programları yapmıştır. 

Sendikamız önderliğinde devam eden Yemeksepeti Direnişi; İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Kütahya, Mersin, Denizli ve Bolu'da Kontak kapama, Siparişlere Gitmeme, Çalışmama eylemleri, direnişleri ile devam ediyor. 

"BOYKOT EDELİM"

Müşterilere 'Yemeksepeti Hile Sepeti Olmuştur, BOYKOT Edelim!', 'sipariş vermeyin kuryelerin mücadelelerine destek olun' çağrıları yapılmaktadır.

Sanatçılar ve halk örgütlerinin de Yemeksepetine vermiş olduğu destekle, Yemeksepeti siparişleri %70 oranında azalmıştır. Direnişe karşı duyarlılık gösteren sanatçı Hadise, Beşiktaş Belediyesi ile Yemeksepeti sponsorluğunda gerçekleştireceği konseri iptal etmiştir. Halkımıza ve duyarlılık gösteren sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yemeksepeti- Online Yemek Siparişi ve Paket Servisi Yapan Binlerce Moto Kurye /Vale ve Banabi Depolarında Çalışan İşçilerin; İşçi Sınıfımıza, Halkımıza, İşçi ve Memura, Sendikalara, Federasyonlara, Meslek Örgütlerine, Odalara, Siyasi Partilere, Halk Örgütlerine bir kez daha çağrısıdır; halkımızın tüketimden gelen örgütlü gücünü Hile sepetine dönüşen Yemeksepetine karşı hep birlikte göstermeye devam edelim. Sizleri bir kez daha Yemeksepeti boykotuna katılmaya, bununla ilgili çağrı yapmaya çağırıyoruz. Yemeksepeti uygulamasından sipariş vermeyelim! Yemeksepetini boykot edelim!"