BANGKOK (AA) - Myanmar ordusunun bir köye düzenlediği hava saldırılarında ilk belirlemelere göre aralarında 2 çocuğun da bulunduğu 8 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Myanmar'daki askeri rejim karşıtı gruplar ve bağımsız medyanın bildirdiğine göre, hava saldırıları Chin eyaletinin kuzeyindeki Thantlang bölgesinde bulunan Khuafo isimli köye yapıldı.

Saldırılarda yaklaşık 20 kişinin yaralandığı öne sürüldü.

Demokrasi yanlısı etnik isyancı bir grup olan Chin Ulusal Cephesi'nin sözcüsü Salai Htet Ni, cuntaya ait iki savaş uçağının Khuafo köyüne dört bomba attığını ve 2'si çocuk 8 kişiyi öldürdüğünü savundu.

Salai Htet Ni, köyde 60'tan fazla yerleşim yerinin çıkan yangında zarar gördüğünü iddia etti.

Başka bir Chin Ulusal Cephesi üyesi ise savaş uçaklarından bomba atılmasının yanı sıra bir helikopterin de köye makineli tüfekle ateş açtığını ileri sürdü.

- Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 2020 genel seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 1800'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti. Darbeden bu yana yaklaşık 13 bin kişi gözaltına alındı, 10 binin üzerinde kişi halen içeride tutuluyor.

Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşuna (AAPP) göre, ülkede darbeden bu yana 1900'den fazla kişi yaşamını yitirdi ve 10 binin üzerinde kişi gözaltına alındı. Myanmar askeri mahkemeleri, tutuklulardan 2'si çocuk 114 siyasi mahkum hakkında idam kararı verdi.