CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, depremde 545 yurttaşın yaşamını yitirdiği Adana’da enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Hasarlı bina tespitleri yapılıyor. Yaralar hızlıca sarılmaya çalışılıyor. Bugünleri dayanışma ile birlik beraberlik içerisinde atlatacağız. Önemli olan güvenli alanlarda, zeminlerde, binalarda oturmak. Bu yaraları sardıktan sonra bunları konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 6 Şubat depreminin etkilediği illerden Adana’da inceleme yaparak afetzedeleri ziyaret etti. Şevkin, şunları dile getirdi:

“ÖNEMLİ OLAN GÜVENLİ ALANLARDA, ZEMİNLERDE, BİNALARDA OTURMAK”

“6 Şubat’ta saat 04.17’de meydana gelen deprem ve daha sonra saat 13.30 itibarıyla meydana gelen diğer depremle beraber Adana’mızda 11 bina yıkıldı, 545 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Şu anda enkaz çalışmaları Adana’da tamamlanmış durumda. Hasarlı bina tespitleri yapılıyor, artçı depremler elbette ki bir müddet olmaya devam edecek. Binaların hasar tespitinin yaptırılıp daha sonra binalara girilmesi önem taşıyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İnşaat Mühendisleri Odası bu hasar tespitlerini yapıyor. Yaralar hızlıca sarılmaya çalışılıyor. Belediyelerimiz, bütün kreşlerini, okullarını ve tüm kapalı alanları barınma alanı olarak tahsis etmiş durumda. Sıcak yemek, sürekli enkaz altında veya dışarıda kalmak durumunda olan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Bugünleri dayanışma ile birlik beraberlik içerisinde atlatacağız. Önemli olan güvenli alanlarda, zeminlerde, binalarda oturmak. Bu yaraları sardıktan sonra bunları konuşmaya devam edeceğiz.”