Ankara’nın İncek semtinde 2021 yılında inşaat yapımına başlayan firma, 12 işçiyi mağdur etti. Paralarını alamayan inşaat işçileri, son çare olarak müteahhit firmanın ortağı olan Cevizlidere’deki şirketin önüne giderek taleplerini yineledi.

Sorumlu kimseyi bulamayan işçilerden Muammer Ceylan, karşı binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Borç batağında olduğunu belirten işçi, taleplerinin karşılanmaması durumunda çatıdan inmeyeceğini belirtti.

Olayın yaşandığı esnada bina önüne çok sayıda polis ve itfaiye ekipleri de geldi. Çatıdaki işçiyi ikna çalışmaları sürerken, diğer işçiler ise gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

EMEKLİ POLİSLERLE İŞÇİLERE TEHDİTTE BULUNDULAR!

PİRHA’ya konuşan Sinan Tavan isimli mağdur işçi, suçlu duruma getirildiklerini belirtti. İşveren firmanın, borçlarını ödememek adına emekli polisleri kullanarak tehditte bulunduğunu söyleyen İnşaat işçisi şu bilgileri paylaştı:

“Şu anda suçlu durumuna getirildik polis arabasına bindirilerek emniyete götürülüyoruz.
12 kişiyiz. Toplamda 1.5 milyon alacağınız var. Müteahhit önce ‘borcumu ödeyeceğim’ dedi. Hatta uzlaştık da sonrasında bize gün de verdiler ancak o gün biz firmaya gittiğimizde kapıya 3 mafya mensubunu dikmişlerdi. Bu mafyalar bize içeri giremeyeceğini söyledi. Bizler derdimizi anlatınca adamların vicdanına sığmadı ve ‘kardeş alacaklıymışsınız, biz bu işe karışmayız’ deyip sırtını döndüler. Ardından biz içeri girdik. Ancak sonuç alamadık. Şimdi de nereden bulmuşlar bilmiyorum ama inşaatın ve ofislerinin önünde 6-7 tane emekli polis var. Gittiğimizde ise bize silah gösteriyorlar. Emekli polis olduklarına dair kimliklerini de gösterdiler. Hatta biber gazı dahi sıktılar. Bizler zaten inşaatın içerisine giremiyoruz. Dışarıda, yol üstünde bizleri durduruyorlar.
Airtech isimli firma da müteahhidin bir diğer ortağı. Bizler bugün oraya gittik içimizden bir kardeşimiz çatıya çıkarak ‘benim malımı ver yoksa kendime atarım’ dedi.
Bizler Bitlisliyiz, zaten Allah da bize vurmuş. Onlar da üstümüze yürüyorlar. Müteahhit firma da bizleri polisle korkutuyor. Paranın gücünü kullanıyor.”