CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Şenel Yediyıldız, ayakkabı yalamayla ilgili yerel bir deyim olduğunu iddia etmiş. Ordu’da böyle bir deyim yok, Ordu’da böyle bir ağız yok, bırak bu ağızları. Yaptığın hataya, ettiğin çirkin cümleye bir de Orduluları alet etmeye kalkma bırak bu ayakları, şimdi AKP’li vekiller dillerini milletin derdini anlatmakta kullanacaklarına, anlıyoruz ki ayakkabı mesaisine kullanmışlar” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Biz Tayyip abiyi ihaneti bırak sırtımızda taşımamız lazım. Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım” açıklamasını yapan AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın özür açıklamasını değerlendirdi.

Yediyıldız, sosyal medya hesabında; “Yapmış olduğum açıklamalar esnasında sürçülisan ederek yanlış yorumlanmaya müsait maksadını aşan ifadeler ortaya çıktığını üzülerek ifade eder ve milletimizden özür dilerim” açıklamasını yaptı.

Adıgüzel ise şunları söyledi:

“Şenel Yediyıldız’ın Meclis’te dokunulmazlık fezlekesi var ama bekletiliyor. O bekletilirken Ali Mahir Başarır milletvekilimizin ve Lütfü Türkkan milletvekilimizin fezlekeleriyse hem de eften püften sebeplerle sevk edildi. Neden? Çünkü ayakkabı yalayan kurtarıyor. Şimdi AKP’li vekiller dillerini milletin derdini anlatmakta bunları konuşmakta kullanacaklarına anlıyoruz ki ayakkabı mesaisine kullanmışlar. Benim onlara tavsiyem biraz o mesaiye ara verip milletin dertleriyle dertlensinler. İşte Ordu milli gelirde sonuncu, fındık üreticisi kiloda 20 lira zarar etti. Alan bazlı gelir desteği tam 10 yıldır 170 lira. Neden? Çünkü iktidar vekilleri Erdoğan’la geçirdikleri kısa vakit dilimlerinde ayakkabıyla meşguller. Yani bir ara bulsalar, bir fırsat bulsalar dillerini milletin dertlerini konuşmakta da kullanacaklar. Şenel Yediyıldız’ın Ordu’da Numan Kurtulmuş’un da katıldığı STK’larla yapılan toplantıda söylediği sözler infial yarattı. Ne dedi orada, ‘sağlıkta şiddetin sebebinin doktorlar olduğunu’ söyledi. Herkes şahit, nedenmiş doktorlar hastalara iyi davranmıyormuş, güler yüz göstermiyormuş şiddete uğruyormuş bu doğalmış. Ben buradan 1 milyon sağlık çalışanına sesleniyorum. İşte size bu gözle bakan anlayışın cevabını önümüzdeki ilk seçimlerde vereceksiniz. Ordululara çağrı yapıyorum, sizin derdinizle dertlenmeyen kendi kariyerlerine, kendi geleceklerinin peşine düşen bu vekillere bu seçimde vereceksiniz ve Tüm Türkiye’ye sesleniyorum, işte bu ucube sistemde ‘milletvekili güçlü olacak’ denirken düşürüldüğü noktada, bir tek adam yönetiminin getirdiği noktada işte vereceğiniz cevabı bu önümüzdeki seçimde vereceksiniz.”