Musa Anter cinayet dosyasının birleştirildiği JİTEM Ana Davası’nın 29’uncu duruşması dün görüldü. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 23 Mart 2022’ye erteledi. 

"MAHMUT YILDIRIM'A NEDEN ULAŞILAMIYOR?"

Duruşmada söz alan Anter ailesinin avukatı Mehmet Selim Okçuoğlu davanın zaman aşımı riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.  Tanık olarak dinlenen eski Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve gazeteci Latif Şimşek’i sadece basından tanıdığını öne sürdü. Çatalkaya, daha sonra Şimşek’in bir kez kendisinin makamına geldiğini söyledi. Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’a ulaşılmamasının nedenini anlayamadıklarını ifade eden Okçuoğlu, “Kendisinin başlangıçta yaşadığını biliyoruz. Ama daha sonra ne oldu bilmiyoruz” dedi.

"ANTER'İN DOSYASI AYRILMALI"

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada Çatalkaya, Şimşek’in kızının kaçması nedeniyle kendinden yardım istediğini iddia etti. Anter ailesinin avukatı Selim Okçuoğlu, Anter davasının zamanaşımı riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Okçuoğlu, “Anter’in katledilmesi olayına dair dosyanın, JİTEM dosyası olarak anılan dosya ve Ayten Öztürk’ün öldürülmesine dair dava dosyalarından ayırılmasına karar verilmesini istiyoruz” dedi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 23 MART'TA

Okçuoğlu, dosyanın cezasızlıkla karşılaşmaması için eldeki delillerin dikkate alınarak Cumhuriyet savcısından esas hakkında mütalaa alınıp dosyanın karara çıkarılmasını talep etti. Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ise cinayetin aydınlatılması açısından dosyanın sonuçlandırılmasının önemli olduğunu belirtti. Anter, “Bu cinayeti işleyen kimse, cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi. Avukat Okçuoğlu’nun zamanaşımı uyarısına rağmen dava 23 Mart’a erteledi.