Başkan Uysal, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, evde, tarımda, sanayide sürdürülebilir su kullanımının önemine dikkat çekerek, “Susuz yarınlarla karşılaşmamak için hem tüketim hem de su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Muratpaşa Belediyesi olarak, 100 bin eve 300 bin su tasarruf başlığını ücretsiz dağıtarak önemli bir adım attıklarını dile getiren Başkan Uysal, “2016 yılında başladığımız Çevreci Komşu Kart projesiyle üretimde kullanılacak 73 milyon 192 bin litre suyun 6 yıl içinde tasarrufunu sağladık. Bununla birlikte belediye parklarında akıllı sulama ve güneş enerjili aydınlatma sistemleri kurduk” diye konuştu.

Artı 0,5 Akdeniz’in Geleceği başlığında gerçekleştirilen çalıştaylar ve iklim krizine ilişkin diğer tüm çalışmaları, https://iklim.muratpasa-bld.gov.tr adresinde topladıklarını aktaran Uysal, şöyle konuştu:

“Doğrudan ve dolaylı su tüketimimizi kontrol etmek, önlem almak yeni su kaynakları aramaktan çok daha kolaydır. Bu bilincin oluşması için su ayak izimizi hesaplamalı ve azaltmak için harekete geçmeliyiz. İnternet sitemizde su ayak izinizi hesaplayabilir, susuzluğa karşı verilen mücadeleye nasıl katkı sağlayacağınızı öğrenebilirsiniz.”