Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde (ASSİM), Antalya Sualtı Derneği (ANTSAD) ve ASSİM Proje Ofisi’nin hazırladığı ‘Falezler Bizim Evimiz’ projesi, Sivil Toplum İçin Destek Vakfı ve Turquoise Coast Environment Fund (TCEF) tarafından 156 bin liralık hibe desteği aldı.

ASSİM Proje Ofisi’nin ANTSAD iş birliğiyle hazırladığı ‘Falezler Bizim Evimiz’ isimli proje, Sivil Toplum İçin Destek Vakfı ve TCEF tarafından sağlanan hibe programına kabul edildi. 156 bin liralık hibe desteği alan proje, ocak ile ağustos ayları arasında tamamlanacak. Proje, Akdeniz’de doğal yaşam alanı falezler olan Akdeniz foku ile orfoz gibi nesli tehdit altında olan deniz canlılarının biyolojik çeşitliliğinin ve yaşam alanlarının korunması amacını taşıyor.

Proje Ofisi’nin katkılarıyla yapılan başvurular sonucunda, ‘Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Teknik Destek Hibe Programları’ kapsamında ASSİM’de faaliyet yürüten Kadın Girişim Kooperatifi’nin tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi başvuruları da kabul oldu. 40 kişi eğitim alacağı projede eğitimler, ocak ayı içinde yapılacak. Yine aynı program kapsamında ASSİM’de bulunan sivil toplum kuruluşlarından oluşan 30 kişilik ekip, aralık ayı içinde proje döngüsü eğitimine katılacak.