Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet'in ilanının 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Tarihin Tanıklığına Davet’ isimli serginin açılışında konuştu. Uysal, “Cumhuriyetimiz bizim için özgürlüktür. Oksijen demektir” dedi.

Muratpaşa Belediyesi, 1969-1970 yıllarında gazeteci Ömer Sami Coşar tarafından Kurtuluş Savaşı'nı belgelemek üzere hazırlanan ve 'Yeni İstanbul Gazetesi'ne ek olarak dağıtılan ‘İstiklal Harbi Gazetesi’nin sayfalarının yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı.

Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yıl dönümü anısına İYİ Parti Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan tarafından hazırlanan serginin açılışında, Başkan Uysal, belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerden temsilciler yer aldı. 

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in Anadolu kentlerini 50-100 yıl ileriye taşıyan büyük ve özgün bir model olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün misyonundan çıkan bu modelin siyasetin gündelik tartışmaların çok ötesinde olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Cumhuriyetimiz bizim aydınlık geleceğimiz. Gelişmiş, insan hak ve özgürlüklere dayalı, laik demokratik hukuk devletinin temeli, güvencesidir. Cumhuriyetimiz bizim için özgürlüktür. Oksijen demektir” diye konuştu.

Uysal, müreffeh bir Türkiye’nin ve dünyayla rekabet eden bir gelecek özlemimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te simgeleştiğinin de altını çizdi.

Başkan Uysal, konuşmasının ardından sergiyi hazırlayan Ertugan ve davetlilerle birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Başkan Uysal, 15 Mayıs-18 Ekim 1919 tarihleri arasındaki olayları günlük gazete formatında aktaran ‘İstiklal Harbi Gazetesi’nin sayfalarının yer aldığı sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi.