Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bucak Eğitim Kalkınma ve Araştırma Vakfı (BEKAV) davetlisi olarak Bucak ve Burdur’da ziyaretlerde bulundu. 

Bucak’ta CHP İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay’ın eşlik ettiği Başkan Uysal, ilk olarak Bucak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu tarafından karşılanan Uysal, geçen aylarda yapılan oda seçimlerinde güven tazeleyen Meçikoğlu ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. Ziyarette bölgenin ekonomik durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunulurken, Uysal’ın ilçedeki ikinci durağı Bucak Ziraat Odası oldu. 

Uysal, dünyanın en kaliteli çörek otunun bu bölgede yetiştirildiğini belirterek, “Olan biteni satıp millet görsün diye yol, bina, verimliliği ve geri dönüşü olmayan yerlere sırf oy için savurursan tabii senin çörek otun Rusya’da üretilenden pahalıya mal olur. Elinde kalır” dedi. 

Bucak’ta CHP ve Millet İttifakı’nı oluşturan İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ilçe başkanlıklarını da ziyaret eden Uysal, yaklaşık 66 bin nüfuslu ilçenin çarşını gezdi, ilçe pazarını ziyaret edip yurttaşla sohbet etti. 

Uysal, Bucak Eğitim Kalkınma ve Araştırma Vakfı (BEKAV) tarafından düzenlenen etkinlikte ise şunları söyledi:

“BİR ŞEHİRDE ÇOCUKLAR OKULA AÇ GİDİYORSA, O ŞEHRİN BÜTÜN ZENGİNLİKLERİNİ SİLİN”

“Eğer bir şehirde çocuklar okula aç gidiyorsa, yatağa aç giriyorsa o şehrin bütün zenginliklerini silin. Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. O şehir bana göre şehir değildir. İnsanların cilalı sokaklarda yaşadığı bir yerleşim merkezidir. Kent değildir. Kimliği yoktur. Şahsiyeti, karakteri yoktur.” 

Uysal, Bucak'ta yaptığı konuşmanın ardından öykü kitabını imzaladıktan sonra il merkezine geçerek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i de makamında ziyaret etti.