Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinrepor'ta yayınlanan yazısında AKP'nin Kılıçdaroğlu ile ilgili "yolsuzluk dosyası" arayışında olduğunu yazdı.

Yetkin "Kılıçdaroğlu hakkında bir vurucu bir dosya aranıyor. Mali bir açık. Örtülmüş bir yolsuzluk hikayesi. Aksi halde ya AK Troller yok yürüyen merdivene ters bindi, yok Mersin’e güneydoğu dedi, yok rakı içti malzemeleriyle yetinecek ya da geri tepeceği bariz olan Alevilik inancına girişecekler." dedi.

"Hâlâ orta halli memur evinde oturan Kılıçdaroğlu’nun da para işlerine girdiği konusunda bugüne dek bir dosya bulamadılarsa da bunu son 60 gün içinde patlatmayı bekliyor olabilir mi Erdoğan? Rahatlık böyle bir dosya beklentisinden mi geliyor?" diye soran Yetkin; yazısında şu vurguları yaptı:

"SSK’yı batıranın Kılıçdaroğlu değil, Özal’dan sonra gelen Süleyman Demirel hükümetinin o yasayı iptal edip erken emekliliği çıkarması olduğunu bürokrasi gayet iyi biliyor. Aranan dosyanın bulunup bulunmadığını göreceğiz. Erdoğan’ın özel görüşmelerinde gözlenen rahatlık ifadesinin kalıcı olup olmayacağını da."