Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 45 Ayda 80 Proje Toplu Açılış Töreni’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben, “Yeni yıl, Altılı Masa’nın vereceği karar doğrultusunda iktidar yılımız olacaktır. Antalya’mızda 25 Mart’ta, ‘İktidara Hazırız’ toplantısında, gönlümüzün Cumhurbaşkanı olduğunuzu söylemiştim. Bir kez daha yineliyorum: Altılı Masa’dan sizi Cumhurbaşkanı görmek, Meral Abla’mı da Başbakan görmek istiyoruz. Altılı Masa’nın kararına saygı duyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. 3 Aralık’ta yaptığınız ‘İkinci Yüzyıl’ çağrınızı dikkate aldık. ‘Antalya İkinci Yüzyıl’a hazır’ diyoruz. Az kaldı. Geliyor gelmekte olan. Demokrasiyle, adaletle, hukukla, özgürlükle geliyor” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 45 Ayda 80 Proje Toplu Açılış Töreni, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla bugün yapıldı. Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gönlünün Cumhurbaşkanı’nın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Böcek’in konuşmasından satır başları şöyle:

“PLANLI, KURALLI, KİMLİKLİ BİR KENT YAPMA HEDEFİYLE ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA ŞEHRİMİZİ ORTAK AKILLA, SİZLERLE BİRLİKTE YÖNETTİK”

“Hayatım boyunca en büyük gururum ve onurum, Antalya’ma hizmet etmek oldu. Çeyrek asrı geçen hizmet yolculuğumun her anında, ne kadar şanslı olduğumu düşündüm. Bu kutsal görevi aldığım günden beri her adımımı, vatandaşlarımıza duyduğum sorumluluk, memleketime ve vatanıma olan sevdamla attım. Gücümü sizlerden, sevgiden, her şeyimizi borçlu olduğumuz Atatürk’ten, Cumhuriyet’ten aldım. 45 ay önce güzel Antalya’mız için daha büyük sorumluluk üstlendik. Planlı, kurallı, kimlikli bir kent yapma hedefiyle çıktığımız bu yolda şehrimizi ortak akılla, sizlerle birlikte yönettik. 7’den 77’ye herkese dokunmak için gecemizi gündüzümüze kattık. Hizmette siyaset yapmadık. Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gördük. Kimseyi ötekileştirmedik. Her şeye, engellemelere rağmen hiç pes etmedik, aynı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ekrem İmamoğlu gibi. Buradan Ekrem İmamoğlu’na selam olsun.

“BUGÜN İTİBARIYLA HİÇBİR ÇALIŞANIMIZA, KURUM-KURULUŞA VE ESNAFA, GÜNÜ GEÇMİŞ, HİÇBİR KİMSEYE BORCUMUZ YOKTUR”

Bahanelere sığınmadan, kimseyle kavga etmeden sadece çalıştık ve ürettik. 6 milyar 950 milyon Türk lirasıyla Türkiye’nin bütçesine göre en borçlu belediyesini devralmıştık. İlk iş olarak, kaynakları doğru kullanarak israfa son verdik. Çılgın projelerle ranta değil, halkın yararına olan projelerimize devam ettik. Kaosun bir parçası olmak yerine çözümün bir parçası olmayı seçtik. Örneğin, 2004 yılından beri tamamlanamayan, şehrin kanayan yarası haline gelen Doğu Garajı Ticaret ve Kültür Merkezi, ilk inşaat bedeli 82 milyon lira ile başlamış ve geldiğimizde sadece yüzde 50’ye yakını tamamlanmıştı. Fiyat farklarıyla birlikte toplam 220 milyon lira ödedik ve tamamladık, halkımızın hizmetine açtık. Önceki dönemlerde, 12 yılda raylı sistemler için 59 milyon euro kredi ödemeleri yapılmışken bizim dönemimizde, yani 3,5 yılda 88 milyon euro raylı sistem kredileri ödemesini gerçekleştirdik. Dolayısıyla bir yandan iç ve dış borçları ödedik, bir yandan da projelerimizi sırasıyla tamamladık. Bugün itibarıyla hiçbir çalışanımıza, kurum-kuruluşa ve esnafa, günü geçmiş, hiçbir kimseye borcumuz yoktur.

“YILDA 25 MİLYON KİŞİYE HER ALANDA HİZMET ETMEKTEYİZ”

Antalya’mız, turizmde 700 bin yatak kapasitesinin yanı sıra sebze ve meyve üretiminde, örtü altı tarımda, Türkiye’nin yüzde 67’siyle turizmin ve tarımın başkenti konumundadır. Belediyemiz, 2 milyon 619 bin 832 nüfusa göre merkezi bütçeden pay almaktadır. Ancak 13 milyon 250 bin yabancı misafire ve 10 milyon yurdum insanıyla yılda 25 milyon kişiye, havasından suyuna, arıtma tesisinden katı atık yönetimine, ulaşımdan tertemiz denize kadar her alanda hizmet etmekteyiz.

“ÖZLEDİĞİMİZ BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK TOHUMLARINI YENİDEN EKECEĞİZ”

Güzel ülkemiz, yüce milletimiz kaostan, öfke dilinden ve çatışma ikliminden sıkıldı artık. Milletimiz çözüm bekliyor. Üreticimiz, esnafımız, işçimiz, emeklimiz yoksulluk sıkıntısının bitmesini; gençlerimiz kaybolan umutlarının geri gelmesini… Vatandaşlarımız neredeyse her gün kötü bir haberle uyanıyor; yorgun, mutsuz ve umutsuz. İşte bu yüzden, özlediğimiz birlik, beraberlik, kardeşlik tohumlarını yeniden ekeceğiz.

“SİZİ CUMHURBAŞKANI GÖRMEK, MERAL ABLA’MI DA BAŞBAKAN GÖRMEK İSTİYORUZ”

Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, çocuklarımızın istismara uğramadığı, gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, bütün vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu olduğu, daha özgürce, daha aydınlık güzel günler umuduyla yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yıl, Altılı Masa’nın vereceği karar doğrultusunda iktidar yılımız olacaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Antalya’mızda 25 Mart’ta, ‘İktidara Hazırız’ toplantısında, gönlümüzün Cumhurbaşkanı olduğunuzu söylemiştim. Bir kez daha yineliyorum: Altılı Masa’dan sizi Cumhurbaşkanı görmek, Meral Abla’mı da Başbakan görmek istiyoruz. Altılı Masa’nın kararına saygı duyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. 3 Aralık’ta yaptığınız ‘İkinci Yüzyıl’ çağrınızı dikkate aldık. ‘Antalya İkinci Yüzyıl’a hazır diyoruz. Az kaldı. Geliyor gelmekte olan. Demokrasiyle, adaletle, hukukla, özgürlükle geliyor.”