İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan Turizm Fuarı kapılarını açtı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getiren fuarda onur konuğu olarak yer aldı.  Antalya’yı fuarda temsil eden Başkan Muhittin Böcek, kentin turizm başarısını ve deneyimlerini paylaştı. 

KASIMDA 13 MİLYON 200 BİN TURİST GELDİ

Dört mevsim ulaşılabilir turizm olanaklarının ve tesislerin varlığıyla, Antalya’nın kültür turizmi başta olmak üzere turizmin her alanında hizmet verdiğini söyleyen Böcek, 2022 Kasım ayı dahil olmak üzere Antalya’yı 13 milyon 200 yabancı turistin ziyaret ettiğini aktardı. Böcek, “Konaklama tesislerimiz, kongre, sempozyum, zirve gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda futbol ve golf sahası gibi tesisleriyle spor turizminde dünyaya hizmet etmektedir” dedi.

Böcek, turizmin yarattığı ekonomik ve sosyal faydalar başta olmak üzere doğrudan döviz girdisi sağlaması ve istihdama olan katkısı nedeniyle de son derece önemli bir sektör olduğuna değindi. Böcek, turizmde bugüne kadar sağlanan başarıların ötesine geçilmesi ve turizm kentlerinin de dönemsel krizlerin etkisinden uzak tutulması gerektiğini vurguladı. Böcek, “Bu hedefe ulaşmak sürdürülebilir turizm politikaları geliştirmekle, birbirimizin deneyimlerinden yeni şeyler öğrenmekle mümkün olabilecektir. Bu nedenle deneyimlerimizi paylaşacağımız bir etkinlik olduğunu düşündüğüm 16. Uluslararası Turizm, Ticaret Fuar ve Kongresi’nin hepimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum” diye konuştu.  

ANTALYA STANDI KURULDU 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İzmir 16. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde ilçeriyle ortak stant açtı. Açılışın ardından fuardaki stantları ziyaret eden Böcek, Antalya standında da belediye başkanlarını ve turizm sektörü temsilcilerini ağırladı. Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katılımları için Böcek’e teşekkür plaketi verdi.