Başkan Böcek, AESOB’yi ziyaret ederek, oda başkanları ile toplantı yaptı. Gazipaşa’dan Kaş’a 75 oda başkanının katıldığı toplantıda esnafın sorunları masaya yatırıldı. Belediye bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantı öncesi esnafa seslenen Böcek, her ilçede esnafın sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirterek, kenti esnafla birlikte yönetmeye çalıştıklarını söyledi. Yurttaşın derdine derman olmaya geldiklerini de sözlerine ekleyen Böcek, geçen dönem yapılan sözleşmelerde işlevi kaybolan Halk Ekmek Fabrikası’nın yerine Döşemealtı’nda 120 bin kapasiteli Halk Ekmek Fabrikası açarak, halka 3.25 TL’den ekmeği sattıklarını anlattı. 

Böcek, “Antalya genelinde 5 ton su bir ekmek parası, 5 TL oldu. Esnafımız için ticarethanelerde 10 tona kadar suyun ton fiyatını 23,6 liradan 11 liraya düşürdük. Hayvancılıkla uğraşanlara 50 ton suyu 50 lira yaptık. Öğrencilerimize 5 ton suyu ücretsiz veriyoruz” sözleriyle geçen hafta suda indirim yaptıklarını hatırlattı.

“ESNAFLA REKABET İÇİNDE DEĞİLİZ”

Halk Et’i kurarak halkı sağlıklı ve ekonomik fiyatlı etle tanıştırdıklarını aktaran Böcek, yurttaşa uygun fiyatlı damacana ve bardak suyu hizmeti sağlayacak ‘Ant Su Projesi’ni de başlattıklarını söyledi. Böcek, hizmetleri yaparken esnafla rekabet içinde olmadıklarının da altını çizdi.  

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, su faturalarındaki yüzde 60’a varan indirimin yurttaş kadar esnafın da yüzünü güldürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“MUHİTTİN BAŞKAN İÇİMİZDEN BİRİ”

“Ticarethanelere uyguladığınız su indirimi yüreğimize su serpti. Halı yıkama, oto yıkamacı, kuaförü, berber gibi birçok işyerinin bu indirimden dolayı maliyetleri düştü. Esnafa yönelik yapmış olduğunuz çalışmadan dolayı çok teşekkür ederiz. Pandemide kapanma olduğu dönemde birçok esnafımızın kiralarını almadınız. Bazı vergileri almadınız. Otobüs esnafımıza yakıt desteği sağladınız. Su borcu olan esnafa kesintiye gitmediniz. Akaryakıta gelen zamlar sonrası otobüs, taksi, servisçi esnafımızı enflasyon karşısında ezdirmediniz. Odalarımızın taleplerini yerine getiriyorsunuz. Esnafımızın yararına faaliyetlerde bulunuyorsunuz. Muhittin Başkan içimizden biri. Başkan olmadan önce ulaşım esnafıydı. Esnafın halinden esnaf anlar. Bir de demek ki şoför de bakkal da büfeci de bir yere gelebiliyor, bunu gösterdiniz.”

Büyükşehir Belediyesi’nin Sobacılar Çarşısı Ahi Meydanı’nda başlattığı yenileme çalışmaları için de Böcek’e teşekkür eden Dere, “Talebimiz üzerine burada güvenlikten, çevre düzenlemesine, aydınlatmadan, onarım ve yenilemeye çok güzel bir çalışma başlattınız. Sizlere sonsuz şükranlarımızı sunuyorum” dedi.