Habertürk Ankara Temsilcisi ve yazarı gazeteci Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada ses sorunu ile ilgilenen basın emekçisi Ahmet Demir'e tokat attı. Görüntüleri paylaşan gazeteci Talat Atilla "Rezalet! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in karşısında Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor. Yazıklar olsun!" notunu düştü.

FATMA ŞAHİN'İN TEPKİSİZLİĞİ TEPKİ ÇEKTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, Eski Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı Fatma Şahin'in uygulanan şiddet karşısında tepkisiz kalması ise sosyal medyada tepki çekti.

TGS: "EN SERT BİÇİMDE KINIYORUZ"

Öte yandan basın emekçisine yaşanan şiddete basın meslek örgütleri tepki gösterdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin hareketini en sert biçimde kınıyoruz. Sarıkaya'nın meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz" denildi.

DİSK BASIN-İŞ: "BU TOKAT TÜM BASIN EMEKÇİLERİNE ATILMIŞTIR"

DİSK Basın-İş'ten yapılan açıklamada ise "Bu tokat tüm basın emekçilerine atılmıştır" "Bu tokat tüm basın emekçilerine atılmıştır! Bu emekçi düşmanlığının özrü, böyle emekçi düşmanlarının meslekte yeri yoktur. Habertürk basın emekçisine sahip çıkmalıdır" denildi. Ayrıca DİSK Basın-İş, HaberTürk Genel Merkezi önüne eylem çağırısında bulunarak, "İstanbul'da bulunan HaberTürk basın emekçisi Ahmet Demir'e atılan tokadı suratında hisseden herkese bir çağrımız var: Hepinizi, meslektaşımızın yanında olmak ve sorumlulardan hesap sormak için Beyoğlu'ndaki Habertürk binası önüne davet ediyoruz.  20 Aralık Pazartesi, 18.30 Habertürk Genel Merkezi" dedi.

SARIKAYA'DAN ÖZÜR GELDİ

Görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından açıklama yapan Muharrem Sarıkaya, “Bana ve temsil ettiğim kuruma yakışmayan davranışta bulundum. İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, Sayın Fatma Şahin ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum" dedi.

AHMET DEMİR:  "HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIM"

"Salı günü dava açacağım" Muharrem Sarıkaya'nın şiddet uyguladığı kameraman Ahmet Demir: "Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım.”