Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasından sonra kendisinin de CHP listelerinden seçime girebileceği yönündeki iddiaları değerlendirdi. İnce, CHP'den görüşme teklifi almadığını söyledi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'a konuşan İnce, Milli Eğitim Bakanlığı istediği yönündeki iddia için "Yok öyle bir şey. Ben hiç kimseyle hiçbir şey konuşmadım. Hepsi palavra" dedi. İnce, "Yani “kesinlikle CHP ile görüşmeye gitmem” gibi bir rezerviniz yok değil mi?" sorusuna ise "Bana hiçbir teklif gelmedi. Giderim ya da gitmem... Ben herkesle görüşürüm ama gelmiş olan bir teklif yok" yanıtını verdi.

Partisinin tüzüğüne göre pazar günü sandık başına giderek cumhurbaşkanı adayını belirleyeceğini ve kendisinin aday olduğunu söyleyen İnce, "Ben Muharrem İnce’nin adaylığını destekliyorum, şu anda" diye konuştu.

'HEPSİ PALAVRA'

İnce, Kılıçdaroğlu ile görüşme olursa nasıl hareket edeceği yönündeki soruya da "Görüşmeden bir şey diyemem ki ben ona... Görüşmedim, yani öyle bir talep gelmedi" yanıtını verdi. Altan Öymen ve Hikmet Çetin'in, kendisinin seçime CHP listelerinden girmeleri için Kılıçdaroğlu ile görüştüğü iddiasını da yanıtlayan İnce, "Yok, milli eğitim bakanlığını istedi, yok CHP listelerinden milletvekili adayı olacak... Bunlar komik şeyler. Hikmet Çetin ve Altan Öymen olayı da doğru değil. Yok öyle bir şey. Bunların hepsi palavra. Bunlar, CHP’deki birtakım mahfillerin bilerek uydurmaları" dedi.

'BU OYUNA GELMEMEK LAZIM'

İnce, "Sizi partide istemeleri güzel bir şey değil mi?" sorusunu ise "İstediklerinden değil ki bu. Kamuoyu önünde zor durumda bırakmak için yapıyorlar. İstemek gibi bir talepleri yok. Bu oyuna gelmemek lazım, medyanın da bir kısmı bu oyuna geliyor" diye yanıtladı.

ALTAN ÖYMEN DE DOĞRULAMADI

Barış Pehlivan, Muharrem İnce’ye dair teklifi Kılıçdaroğlu’na ilettiği söylenen Altan Öymen’i de aradığını yazdı. Öymen'in iddiayı doğrulamayıp "Hiç hatırlamıyorum böyle bir şeyin konuşulduğunu. Hikmet Çetin de nereden çıktığına şaşırmış" dediğini aktaran Pehlivan, iddianın parti genel merkezinin de kulağına geldiğini öğrendiğini belirtti. Pehlivan, "Edindiğim izlenim, İnce’nin kapıyı kapalı tutmadığı yönünde. Ancak CHP cephesi de şu an için böyle bir görüşmenin planlanmadığını belirtti" diye yazdı.

İnce, Barış Pehlivan'ın sorularına şu yanıtları verdi:

CHP’den sizinle görüşme teklifi geldi mi hiç?

-Hayır gelmedi.

Peki, gelirse nasıl yaklaşırsınız?

-Bu sorunun cevabı yok şimdilik.

Ne demek o?

-Yani şimdi buna bir şey söylesem, “Bana teklif gelsin” demek gibi anlaşılır. Gelmeyen bir teklif üzerine konuşulmaz ki...

Şunu merak ediyorum... Sizin Milli Eğitim bakanlığını istediğiniz iddia ediliyor. Doğru mu bu?

-Yok öyle bir şey. Ben hiç kimseyle hiçbir şey konuşmadım. Hepsi palavra. Yalova milletvekili arkadaşımızın kızı vefat etti, 38 yaşında. Ben cenaze için Yalova’ya geldim. Ama okuyorum haberleri ve gülüyorum sadece.

Yani “kesinlikle CHP ile görüşmeye gitmem” gibi bir rezerviniz yok değil mi?

-Bana hiçbir teklif gelmedi. Giderim ya da gitmem... Ben herkesle görüşürüm ama gelmiş olan bir teklif yok. Pazar günü de partimizin üyeleri sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyecekler. Bizim tüzüğümüz öyle.

Oradaki aday da siz olacaksınız?

-Eee tabii...

Siz Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına adaylığını destekleme gibi bir ihtimali hiç masanıza koyacak mısınız?

-Ben Muharrem İnce’nin adaylığını destekliyorum, şu anda.

Peki, görüşme olursa Kemal Bey’le?

-Görüşmeden bir şey diyemem ki ben ona... Görüşmedim, yani öyle bir talep gelmedi. Yok, milli eğitim bakanlığını istedi, yok CHP listelerinden milletvekili adayı olacak... Bunlar komik şeyler. Hikmet Çetin ve Altan Öymen olayı da doğru değil. Yok öyle bir şey. Bunların hepsi palavra. Bunlar, CHP’deki birtakım mahfillerin bilerek uydurmaları.

Sizi partide istemeleri güzel bir şey değil mi?

-İstediklerinden değil ki bu. Kamuoyu önünde zor durumda bırakmak için yapıyorlar. İstemek gibi bir talepleri yok. Bu oyuna gelmemek lazım, medyanın da bir kısmı bu oyuna geliyor.