Muharrem İnce, bir dizi programa katılmak üzere dün Kocaeli'ne geldi. İnce, Kocaeli programının ikinci gününde, ek zam talebiyle iş yavaşlatma eylemi yapan ve eylemlerinin altıncı gününde olan TÜPRAŞ işçilerine destek ziyaretinde bulundu. İnce’yi, İzmit’teki rafinerinin önünde TÜPRAŞ işçileri, Petrol İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Nesimi Yetişoğlu ve iş yeri temsilcileri karşıladı. İşçilere seslenen İnce, şunları söyledi:

"İZİNLERİNİZE MESAİ YAZILDIĞINI BİLİYORUM"

"Türkiye’nin en önemli tesislerinden birinin önünde olduğumu biliyorum. Burada grev hakkı yok diye, stratejik tesis diye, 2021’e göre 2022’de yüzde bin 135 kâr etmiş bir şirket, resmen emeği gasp etmektedir. Hafta sonu izinlerinize mesai yazıldığını da biliyorum. Ek zam talebinizi, enflasyon farkını alamadığınızı da biliyorum. Aynı sektörde çalışanlarla sizin ücretlerinizin yarı yarıya düşük olduğunu da biliyorum. Bunların hepsini biliyorum. Bunların takipçisi olacağız. Bazı şeylere güvenerek yüzde bin 135 kâr etmiş bir kurum, kimsenin hakkını yememeli. Yedirmeyeceğiz, yanınızda olacağız.

"BU ÜLKEYİ HARAM YİYENLERLE HELAL YİYENLER OLARAK AYIRACAĞIZ"

Biz, bu ülkeyi sağcılar-solcular diye değil, dindarlar-dindar olmayanlar diye değil, başörtülüler-mini etekliler diye değil, haram yiyenler ile helal yiyenler diye ayırmak istiyoruz. Yıllarca tarlalarda çalışmış, tahtanın başında fizik anlatmış, Meclis'te kürsülerde konuşmuş ya eliyle ya diliyle ve beyni ile yaşamını sürdürmüş biri olarak söylüyorum. Haklı mücadelenizde yanınızda olacağız. Ne zaman isterseniz gelip burada görevimi yaparım. Basın açıklamasında bulunuruz, her zaman yanınızdayım. Hepinize çok teşekkür ederim."