AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bugün TBMM düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirme yaptı.

Akbaşoğlu; 3600 ek gösterge, EYT, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına dair takvime ilişkin; “3600 ek gösterge ile ilgili yasal düzenlemeyi yaptık, 15 Ocak 2023 itibariyle bütün memurlarımız ve emeklilerimiz bundan istifade etmiş olacaklar. Akabinde sözleşmeli personel ve EYT’li durumda olan arkadaşlarımızın da yasal düzenlemeye kavuşmasıyla bütün bu verdiğimiz sözlerin yerine getirildiğine şahit olacağız” diye konuştu.  

Akbaşoğlu açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve kamudaki sözleşmeli personel ile ilgili düzenleme ile ilgili takvimin sorulması üzerine Akbaşoğlu, şunları söyledi:

“Bu konuda biz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız, altyapı çalışmaları beraber, inşallah Meclis takvimine uygun bir şekilde, Meclis’in gündemine getirmek istiyoruz. Bunu aralık ayı içeresinde yapma planımız söz konusu. Tabii ki bütçe takvimi, ondan sonra Meclis’in çalışıp çalışmayacağı çerçevesinde değerlendireceğiz. En kötü ihtimalle, bunun 2023 başında yasalaşmasına hep beraber şahit olmuş olacağız.”