TİP'li Barış Atay, infaz paketine ilişkin Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, "Muhaliflere af yok. Ama Ali İsmail'in, Berkin'in ve Abdullah'ın katillerine af var" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda infaz yasasına ilişkin konuştu. Atay, infaz paketinde muhaliflerin af çerçevesi dışında bırakıldığı, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Abdullah Cömert'i öldürenlere af çıkarıldığını aktardı.

"MUHALİF ÖĞRENCİYE, GAZETECİYE, YAZARA, SİYASETÇİYE AF YOK"

Atay, infaz paketinde muhaliflerin af çerçevesi dışında bırakıldığını belirterek, paketin içeriğine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Şimdi 'infaz indirimi, adı altında bir af getirmeye çalışıyor iktidar. Ne için? Korona için. 300 bin kişi cezaevlerinde istiflenmiş, bu yasayla rahatlayacakmış içerisi. Fakat iktidar hesap kitap da bilmiyor anlaşılan. Bir yandan 'Cezaevlerini boşaltacağız' diyor, bir yandan bir yıl ceza alan bile daha önce yapmazken, 5 ay yatacaksınız diyor. Peki bu yasa düzenlemesinden ne yok? Tutukluların salıverilmesi yok. AKP Genel Başkanı'na hakaret yok. Gazeteciye, yazara, siyasetçiye, muhalif öğrenciye indirim yok. Bebek çocuk hamile loğusa, çocuklu anneler yok. Siyasi tutuklu ise, hasta ve yaşlılar yok. Terör örgütüne üye olmamakla beraber propagandasını yapmak hiç yok. Bu uyduruk yasa herkese eşit uygulansa, sizin yüzde 90'ınız şu an terör örgütü dediğiniz eski yol arkadaşlarınıza yardım yataklık ve propaganda yapmaktan içeri girerdiniz haberiniz olsun.

"ALİ İSMAİL'İN, BERKİN'İN, ABDULLAH'IN KATİLLERİNE AF VAR"

Pakette Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Abdullah Cömert'i öldürenlere af çıkarıldığını vurgulayan Barış Atay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pakette neler olduğu ise günlerdir konuşuluyor. Ali İsmail'in, Berkin'in, Abdullah'ın katiline af var. Soma'nın, Çorlu'nun, Ermenek'in, Aladağ'ın faillerine af var. Dün 'Katiller dışarı mı çıksın?' diyordunuz, işte çıkıyorlar. Kadın cinayetleri kapsam dışı diyorsunuz, kadın cinayetleri diye bir suç tanımı yok ortada. Berfin'in yüzünü kezzapla yakan adama geri dönmek zorunda hissetmesi size ne kadar güvendiklerinin karşılığı. Siz halktan paltosunu alıyorsunuz. Halk da sizden hakkını ve bunun hesabını soracak ama emin olun, hak da hesap da öteki dünyaya kalmayacak."