Ula ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın nedeniyle yakındaki evler tahliye edilmeye başlandı. Dumandan etkilenen yurttaşlara sağlık ekipleri müdahale ediyor.

Muğla'nın Ula ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın nedeniyle yakındaki evler tahliye edilmeye başlandı, dumandan etkilenenlere sağlık ekiplerinin müdahale ettiği aktarıldı. AA’nın aktardığı habere göre, Muğla-Fethiye karayolunun kenarındaki Çıtlık mevkiinde bulunan ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin müdahalesinin sürdüğü belirtildi.

MUĞLA-FETHİYE KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Çevre ilçelerde konuşlu 3 yangın söndürme helikopteri de bölgeye gelerek alevlere su bırakmaya başladı. Ekipler, yerleşim yerlerine yaklaşan alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun çaba gösteriyor. Bölgede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri ise Muğla-Fethiye karayolunu ulaşıma kapattı.

DUMANDAN ETKİLENENLERE SAĞLIK EKİPLERİ MÜDAHALE EDİYOR

Jandarmalar ise yakındaki evleri tahliye etmeye başladı. Dumandan etkilendikleri belirlenen kişiler jandarma ekipleri tarafından evlerden çıkarıldı. Ambulanslara götürülen yurttaşlara, sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kaydedildi. Çok sayıda mahalle sakini bahçe hortumlarıyla su sıkarak alevlerin evlerine ulaşmasına engellemeye çalışıyor.