Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de Morpedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından Kışla Bisiklet Parkında, KYK Turgutreis Yurdunda kalan 30 depremzede kadının katılımıyla “Kardeş olalım mı?” projesi yapıldı. Dernek üyelerince proje hakkında bilgilendirilen depremzede kadınlar, daha sonra sevgi çemberi oluşturdu. Gözleri bağlanan dernek üyesi kadınlar, sevgi çemberi içerisinde kendi etraflarında döndükten sonra gözleri kapalı şekilde bir depremzedeyi kendilerine kardeş olarak seçti.

"BİZ BİRBİRİMİZE İYİ GELECEĞİZ"

Dernek Başkanı Yasemin Duygulu, projeye dernek üyesi kadınlar ve depremzede kadınlar arasında birebir dayanışmayı hedeflediklerini söyledi. Duygulu, şöyle devam etti:

"Hep birlikte birer kardeş edineceğiz. Kardeş olmanın amacı, bu sadece pasta, çay, börek mevzusu değil arkadaşlar. Çay bahane... Diyelim bir arkadaşımızla ben kardeş oldum. Onun telefonunu alacağım. O benimkini alacak. Biz birbirimizi sürekli arayacağız. Siz bize de iyi geleceksiniz. İnsan olmanın temel faktörü el ele olmaktır. Sağlıklıysak burada gördüğünüz tüm Moral Pedallı arkadaşlar, biz burada hepimiz yalnızdık ve biraraya geldik. Çok mutlu olduk el ele verince. Bundan sonra istiyoruz ki sizlerle de bunu yapalım. Şimdi biz gün içerisinde 'Ne yapıyorsun, iyi misin ben doktora gideceğim ama hangi doktora gideceğim' gibi bu konuda birbirimize destek olacağız. Bu gördüğünüz ekip, hep birlikte başka şeylerde yapacağız, birlikte piknik de yapacağız."

Etkinlik sonunda dernek üyesi kadınlarla depremzede kadınlar, ikramlar eşliğinde sohbet etti.