Muğla'da vatandaşlar, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopark yetersizliğine tepki gösteriyor. Hastane arkasında bulunan Tıp Fakültesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında bulunan öğrenciler ve hastaneye gelen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk, otopark alanına da yansıyor. Otoparkta yer bulamayan sürücüler araçlarını yol kenarlarına park edince trafik akışı da zorlaşıyor.

"BU YOLUN İYİLEŞTİRİLMESİ LAZIM"

Makina Mühendisi Mehmet Yener, günde 4 kez bu yolu kullandığını ve ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi. 9 metre olan yolun, araçlar nedeniyle 6 metreye düştüğünü belirten Yener, yetkililere çağrıda bulunarak yolun genişletilmesini istedi. Yener, şöyle konuştu: 

"Günde 4 defa bu yolu kat ediyorum. Bu yol, trafik akışı açısından baya sıkıntılı. Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gelen insanlarımız ki son zamanlarda ilçelerden de baya bir yığılma halinde gelmeler var. Neticede park yerinin yetersizliği nedeniyle insanların araçlarını park edememesinden gördüğünüz gibi yolun bir kenarı tamamen araç parkıyla dolu. Mevcut 9 metre olan yol, haliyle 6 metreye kadar düşebiliyor. Özellikle otobüsler çalıştığı zaman insanların ve yaya geçitlerinin olduğu yerlerde zaman zaman tıkanıklıklar meydana geliyor. Bununla ilgili yolumuzun yetersiz olduğunu ama genişletişmesi açısından ilgililer tarafından özellikle belediye ve üniversite tarafından neler yapılabilir, bunların çözüme kavuşması lazım. Buradaki yapılaşmalar giderek devam ediyor. Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı 5 bine yakın öğrencinin kaldığı yurtlar ve 1-2 yıl içerisinde tamamlanacak yurt inşaatı var. Diş Hekimliği Fakültesi de önümüzdeki yıllarda devreye girerse buradaki yol kaldırmayacak. Zaten şuanda da kaldırmıyor. Haliyle bu yolun iyileştirilmesi gerekmektedir. Bir vatandaş olarak konuşuyorum bunları. Burası hepimizin. Bununla ilgili yetkililerden bir hamle bekliyoruz.

"BU YOL ZAMANLA BU TRAFİĞİ KALDIRAMAYACAK"

Yolun sağ tarafı Marmaris-Fethiye karayolu. O yüzden bu tarafta yolun genişleme çalışması gözükmüyor. Burada üniversitenin parsel sınırı var. Üniversite feragat eder mi? Belediye ile anlaşarak yol 4-5 metre kenara çekilebilir mi? Çekilirse harika olur. Bir yolun, tecrübeme dayanarak söylüyorum, minimum 12 metre olması gerekir. Bu yolun zamanla bu trafiği kaldıramayacağı aşikar. Üniversite içerisinde bulunan otopark sayısını da artırabilirsek, üniversite, başka kurum yada katlı otopark olabilir, bu yoldaki trafik akışını düzenli hale getirmiş oluruz."