İl genelinde 147 bin 775 adet trafik levhasının montajı yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, levhaların 69 bin 914'ünü bünyesinde bulunan baskı makinesi ile üreterek 14 milyon 332 bin 370 TL tasarruf sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların güvenli ve modern yollarda seyahat etmeleri amacıyla yürüttüğü düşey ve yatay işaretleme çalışmaları kapsamında; yavaşlama uyarı çizgileri, yaya geçidi, refüj başı ofset tarama ve yol çizgi uygulamalarına devam ediyor. Yollara uyarıcı olarak yerleştirilen trafik levhalarından eksik veya deformasyona uğramış trafik tanzim uyarı levhalarının montaj çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde kaliteli ve daha az maliyetli olarak trafik levhası üretiyor. Baskı makinesi ile birlikte alınan laminasyon makinesiyle ise iki yıl kullanım ömrü olan levhaların kullanım ömrü 10 yıla kadar uzuyor. 

Kent kenelinde 147 bin 775 adet trafik levhasının montajını yapan belediye, levhaların 69 bin 914'ünü kendisi üreterek 14 milyon 332 bin 370 TL tasarruf sağladı.