Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, afet bölgesi Malatya’da bir yandan çadır ve konteyner kentlere içme suyu verirken, diğer yandan şebeke arızalarına müdahale ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Muğla Büyükşehir ekipleri depremin yıkıma sebep olduğu illerde çalışmalarını sürdürüyor. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekipleri de Malatya’da sahada aktif olarak görev alıyor. MUSKİ bölgede; içme suyu ekibi, elektrik ekibi, mobil araç bakım ekibi, su tankeri, vidanjör ve kanal açma makineleri ile çalışıyor. 

MUSKİ ekipleri Malatya’da konteyner ve çadır kentlere içme suyu temininin yanı sıra ağır hasarlı ve yıkım kararı alınan binaların su bağlantılarını kesiyor. Ekipler, şebeke arızalarına müdahale ederken, çalışmayan kuyuların elektrik arızalarını gideriyor. MUSKİ ekipleri, Eskişehir Büyükşehir’in ESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri ile beraber Malatya MASKİ Genel Müdürlüğü'nün talepleri doğrultusunda koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor.