Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan altyapı projeleri tamamlanma aşamasına geldi. Güncel kur ile 1 milyar 326 milyon TL’ye mal olan projeler ile Bodrum’un güçlü bir altyapıya kavuşturulması hedefleniyor. 

BODRUM’A 97 BİN METRE YENİ KANALİZASYON HATTI

Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük mahallelerini kapsayan 518 milyon TL’lik kanalizasyon projesi kapsamında; Bodrum’a yaklaşık 97 bin metre yeni kanalizasyon hattı yapıldı. 2 bin 263 muayene bacası ve 979 parsel bacası imalatı da tamamlanırken 19 terfi merkezinin yüzde 76’lık kısmı tamamlandı. Koyunbaba, Akyarlar, Turgutreis, İslamhaneleri ve Erdemil mahallelerinde kanalizasyon şebeke imalatları ise devam ediyor. 

Bakanlık tarafından ihale edilen ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından ödemesi yapılacak olan Torba Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin ise yüzde 61’i tamamlandı. 350 milyon TL’lik proje kapsamında 5 bin 200 metre kanalizasyon şebeke ve 6 bin 800 metre basınçlı terfi hat çalışması yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bodrum’un doğası ve özellikle denizlerinin korunması açısından büyük önem taşıyan atıksu arıtma tesisi yatırımları da hızla ilerliyor. Bu kapsamda 231 milyon TL’lik Bodrum Turgutreis İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin yüzde 87’si tamamlandı. İleri biyolojik arıtma yapabilecek olan tesisin inşaat çalışmaları biterken, elektromekanik ekipman montajları devam ediyor. 

Gümbet ve Gümüşlük tesislerinin kapasitelerini 200 bin kişiye hizmet verebilecek şekilde yükselten proje kapsamında ise çalışmaların yüzde 79’u tamamlandı. 226 milyon 580 bin TL’ye mal olan proje ile Gümbet Atıksu Arıtma Tesisi üç, Gümüşlük Atık Su Arıtma Tesisi de dört kat büyütülecek.