Covid-19 salgınında yaşamını yitiren 4’ü Muğlalı toplam 557 sağlık çalışanı adına Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sağlık Emekçileri Anıtı’ yapıldı. Anıtta salgında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının isimlerine de yer verildi.

14 Mart Tıp Bayramı’nda açılan anıt için düzenlenen törene; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, CHP Muğla milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, CHP Parti Meclisi üyesi Gizem Sayar Özcan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı, Deva Partisi İl ve İlçe Başkanı, İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Hekimler olarak yıllardır 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayamadıklarını söyleyen Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, “Pandemi döneminde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımızın anısına Sağlık Emekçileri Anıtı diken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza teşekkür ediyorum. Pandemide dünyada 6 milyonun üzerinde canımızı yitirdik. Bizim ülkemizde devletin verdiği rakamlara göre 101 bin insanımızı kaybettik. Birçok meslektaşımı kaybettim. Sağlık sektöründe çok kaybımız oldu. Salgın, önlenebilir tedbirlerle ölümler en aza indirilebilirdi. Salgın yönetilemedi” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gürmüş de “Pandemide ve deprem sürecinde sağlık çalışanlarımızın önemini gördük. Muğla'da sağlık çalışanlarına verilen önemi görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Osman Gürün'e bu anıt için teşekkür ediyorum. Sağlıkçılarımızın hiçbir zaman hakkı ödenmeyecek” diye konuştu.

Pandemi sürecinde 557 hekimin yaşamını yitirdiğini aktaran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, şunları söyledi:

“Pandemi dünyada olduğu gibi Muğla'da da önemli kayıplara neden oldu. Türkiye'de 557 hekimi kaybettik. Bu hekimlerin yetişmesi kolay olmadı. Onlar, maalesef Covid-19 nedeniyle hayatlarını kaybettiler. Başka canları kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atan ve yaşamını yitiren tüm hekimlerimize buradan tekrar saygılarımızı sunuyoruz. Bazı kişiler ölümleri ile de topluma mesaj verir. İnsanı sevmeyenin hekimlik yapabilmesi mümkün değildir ancak hekimlerin de sevilmeye ihtiyaçları var. Onları sevelim ve saygı duyalım. Bu şekilde onlardan en iyi sağlık hizmetini alabiliriz. Böyle bir meslek grubuna sen olsan da olmasan da olur duygusunu aşılamak, halk sağlığı açısından çok tehlikeli bir yaklaşım. Ne olursa olsun umutsuz olmamamız gerekiyor. Hep birlikte ortak kaygı ve sevgiyle çözüm bulmaya çalışmamız gerekiyor. Bunu başarabilirsek, ülkemizin geleceğini çok parlak görüyorum. İnsanlara umut ve sevgi aşılayalım.”