Sanatçı İlhan İrem’in, “Göklerden ve denizlerden gelen ‘Anlasana’yı bestelediğim yer” dediği Burgaz’daki Aytepe mevkii, Mudanya Belediyesi tarafından park olarak projelendiriliyor. 

Bursa’nın yetiştirdiği önemli sanatçılardan İlhan İrem’in ani ölümünün ardından, İrem’in “Müzik tarihimde milat olan, en önemli eserini oluşturduğum sahil” dediği Aytepe’de incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ‘Anlasana’nın doğduğu yeri "İlhan İrem Anlasana Parkı" yapacaklarını duyurdu.

Başkan Türkyılmaz konuyla ilgili şunları söyledi:

“En son konuşmamız da yine bu konudaydı. Bana ‘Göklere gittiğim zaman, o bahçede uyumayı isterim’ demişti. Burası dışında Bursa’ya gelmek istemediğini söylemişti. Daha sonra eşiyle birlikte İstanbul’da uyumaya karar verdiklerini ancak ‘İlhan İrem Anlasana Parkı’nın yapılmasını istediğini söylemişti. Parkın proje çalışmalarına başladığımızı, en kısa zamanda biteceğini, park bitince de açılışını beraber yapmak istediğimizi anlattım. İlhan İrem’in de dediği gibi en ölümsüz sevgilerin, sonsuz denen göklerin, her şeyin bir sonu varsa, ayrılıkların da sonu var. Çok kısa bir süre içerisinde burada parkımızı hayata geçirecek, İlhan İrem’e ve Mudanyamıza yakışan, böylesine değerli bir müzisyeni hakkıyla anmamıza vesile olan bir müzik parkını hayata geçireceğiz."