Halk TV yazarı İsmail Saymaz, sahibi olduğu Yalıkavak Marina elinden alınan ve itiraz edince hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla ile dava başlatılan Azeri işadamı Mübariz Mansimov ile röportj yaptı. "Dolandırılmama neden oldular" diye dava açtığı beş eski yöneticisinin tanıklığı ile tutuklanan ve beş yıl hapis cezası alan Mansimov'u bugün köşesine taşıyan İsmail Saymaz, şehir dışına çıkma tedbiriyle serbest bırakılan  Mansimov ile görüştüğünü ve Mansimov'un suskunluğunu bozduğunu yazdı.

AĞAR İLE İLİŞKİLERİNİ ANLATTI

İsmail Saymaz, Mansimov'un anlattıkları ile ilgili şu satırları köşesine taşıdı: "Mehmet Ağar ile işadamı Yusuf Uğur ve MHP'li milletvekili Saffet Sancaklı vesilesiyle tanıştığını... Ağar'a Ulus'taki evini bedelsiz verip kira almadığını... Yalıkavak Marina'daki benzin istasyonunu Ağar'lara armağan edip oğlu Tolga Ağar'ı yönetim kurulu başkanı olarak atadığını... Ağar cezaevindeyken her hafta ziyaret ettiğini... Cezaevinin yakınına helikopter pisti bile yaptırdığını... Pensilvanya'ya Ağar'ın isteği üzerine ve kendi uçağıyla gittiklerini anlatıyor."

"AĞAR'IN İSTEĞİYLE GİTTİK"

İsmail Saymaz'a konuşan Mübarit Mansimov, Fetullah Gülen ile görüşmesi üzerine şu bilgileri verdi: "Mehmet Ağar ile beraber ve onun isteği üzerine gittim. Yoksa Ağar da biliyor, orada FETÖ ile kavgamı. Gülen'e hiçbir zaman sempatim olmadı. Mezhebim Şia. Bizde tarikat olmaz. (Ağar) FETÖ'nün yanına gitmek istedi, gittik. New York'a gittik. Helikopter kiraladım, Pensilvanya'ya geldik. İhsan Kalkavan bize katıldı. Gülen'in önünde oturduk. Gülen, Erdoğan için iyi şeyler konuşmuyordu. 'Sen kim oluyorsun! Varsan bugün, Erdoğan sayesinde. Sen karar ver, imam mısın, politikacı mısın?' dedim. Bu lafıma alındı. Bir tek şey dedim: 'Sizin yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum.Yanınıza gelenlerin de yanlış yolda olduğunu düşünüyorum.' Bu lafı söyleyip çıktım. Bir süre sonra Ağar da çıktı."

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.