HABER: FATOŞ ERDOĞAN

Engelli kadrosunda çalışmakta olduğu EY Türkiye yönetimi tarafından 2016 yılında mobbing ve yalancı şahitlerle işten atılan Tevfik Yıldırım, bugün Maslak Orjin Plaza önünde eylemdeydi. Açtığı dava avukatının başvuru süresini kaçırmasından dolayı olumsuz sonuçlanan Yıldırım, tazminatının çok altında teklif edilen parayı kabul etmediği için tehdit edildiğini söyledi. Direnişini sürdüren Tevfik Yıldırım bugün Orjin Plaza önünde "EY Building a beter Working World - Türkiye" işverenlerine seslendi.

"MOBBİNGE UĞRADIM, ALAY EDİLDİM"

Umut Sen Sendikası'nın katılımıyla yapılan basın açıklamasında konuşan Tevfik Yıldırım, uğradığı haksız işten çıkartmaya karşı 5 yıldır mücadele verdiğini engel durumunun kanserden kaynaklandığını söyledi. Yıldırım şöyle konuştu: "EY Türkiye engelli kadrosu ile çalıştırmanın getirdiği SGK teşviklerini ve vergi indirimini benim üzerimden rahatça kullandı. Çalıştığım dönemde yeni gelen idare müdürünün keyfi tutum ve mobbingine uğradım. Engelim sebebiyle kontrol edemediğim tiklerim alay konusu edildi, aşağılandım. Sorunlarımı EY İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne verdiğim şikayet dilekçesiyle bildirdim. Tek bir yanıt verilmediği gibi 'hakaret' bahanesiyle hiçbir yazılı yada sözlü ihtar almaksızın 'ahlaksızlık' kodu olarak bilinen Kod 29 ile işten çıkarıldım. EY Türkiye işvereni beni damgaladı ve kapının önüne koydu."

"PROTESTO HAKKIM ENGELLENİYOR"

Dava yolunu seçtiğinde mahkemeyi kandırmak adına 2 çalışanına zorla şahitlik yaptırdığını belirten Tevfik Yıldırım, avukatın başvuru süresini kaçırması nedeniyle davanın Yargıtay'a taşıyamadığını anlattı. "Yasal kovuşturmanın şekli eksikliğini ön plana sürerek ortada kaybedilmiş bir dava var, diye kabul etmemi bekliyorlar. Bunca haksızlığa ve hukuku işverenin 2 yalancı şahitle çarpıtmasına sessiz kalmadım. 5 yıldır türlü şekillerde protestolar yaptım. Pankartımla buraya yüzlerce kez geldim. Arabama pankart asarak gittiğim her ilde uğradığım haksızlığı anlattım." diyen Yıldırım, protesto hakkının da engellenmeşe çalıştığını, hakkında dava açıldığını söyledi.

"DİRENİŞ ÇADIRI KURACAĞIM"

Protestoları sonucu tazminatının çok altında bir miktar paranın teklif edildiğini aktaran Yıldırım, telekonferansta "Seni ikinci şubeye aldırıp sana neler yaparız?" tehditleri savurulduğunu aktardı. Taleplerinin kabul edilmemesi halinde "direniş çadırı" kuracağını söyleyen Tevfik Yıldırım, taleplerini şöyle özetledi:

  • Kıdem, ihbar ve boşta geçen sürelerim faizi ile birlikte ödenecek
  • SGK üzerinden kod 29 çıkış kodum değiştirilecek
  • Yetkili bir kişi bana yaşatılan bunca haksızlık sebebiyle kurum adına benden özür dileyecek