Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile bağlantılı 11 kişi yakalandı.

İran istihbaratının, İstanbul’da rejim muhalifi Habib’i kaçırıp Tahran’a götürdüğü ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortak operasyon düzenledi. Rejim muhalifinin kaçırılmasını organize eden uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’yle bağlantılı 11 kişi yakalandı.

CHAAB İRAN'A KAÇIRILDI

TRT Haber'in haberine göre son günlerde İsveç'te yaşayan İranlı muhailf Habib Cab'ın Türkiye'den kaçırıldığına ilişkin iddialar üzerine MİT harekete geçti.  Yapılan incelemelerde İran'ın Türkiye'deki istihbarat ağı tarafından ve bu kişilerin de Zindaşti ile irtibatlı olan kişiler tarafından kaçırılarak İran'a götürüldüğü tespit edildi.

KAÇIRILMAYI ZİNDAŞTİ ORGANİZE ETTİ

Edinilen bilgiye göre İsveç’te yaşayan İran rejim muhalifi Habib Chaab’a, eski eşi tarafından tuzak kuruldu. Eşi, kendisini görmek ve 100 bin euro borç vermek için İranlı muhalifi kandırdı ve İstanbul’a gelmesini sağladı. İranlı muhalif Chaab, Beylikdüzü’nde eşiyle buluşacağı minibüse bindiği anda, İran istihbaratına çalışan uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ve adamları tarafından kaçırıldı. Uyuşturucuyla bayıltılan Habib Chaab, Van üzerinden İran’a götürüldü. Soruşturmayı derinleştiren MİT ve İstanbul Emniyeti, İran istihbaratıyla bağlantılı 11 kişiyi yakaladı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

ZİNDAŞTİ HAKKINDA

İranlı uyuşturucu kaçakçısı ve çete lideri Naci Şerifi Zindaşti ve 20 şüpheliyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede, organize suç örgütü elebaşı Zindaşti’nin 3 kişinin ölümüne ilişkin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.