Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırmasına tepki gösterildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ermenistan işgal ettiği Dağlık Karabağ'ı derhal boşaltmalı ve işlediği insanlık suçlarının hesabını da vermelidir" denildi. Bakanlığın Twitter hesabından, Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen saldırıların görüntüleri paylaşıldı. https://twitter.com/tcsavunma/status/1314192149416759296?s=20 Yapılan açıklamada, "Sivillere saldırarak tüm dünyanın gözü önünde savaş suçu işleyen Ermenistan, kendi tarihine bir kara leke daha eklemektedir. Ermenistan işgal ettiği Dağlık Karabağ'ı derhal boşaltmalı ve işlediği insanlık suçlarının hesabını da vermelidir!" denildi.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ordusu, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’ye ikinci kez füze ile saldırdı. Gence’de bir sivilin öldüğü ve yaralılar olduğu bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ermenistan güçlerinin Azerbaycan’da yerleşim yerlerini hedef almaya devam ettiği, Goranboy, Tatar, Ağdam, Berde ve Ağcabadi bölgelerinde köylerin saldırıya uğradığı ve ölü ve yaralılar olduğu” ifade edildi.