Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi gören öğrencilerin karnelerini verdi. Özer, Türkiye'nin son 20 yılda eğitimdeki okullaşma oranlarını kısa sürede yüzde 95'in üzerine çıkaran nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'de 12 Eylül 2022'de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. 19 milyon öğrenci karnelerini aldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi gören öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfta düzenlenen karne törenine katıldı. 

Bakan Özer, bugün 19 milyon öğrencinin karnesini aldığını belirterek, tüm öğrencileri ve fedakarlıklarından dolayı tüm öğretmenleri kutladığını söyledi. Bakan Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE, OKULLAŞMA ORANLARINI KISA SÜREDE YÜZDE 95'İN ÜZERİNE ÇIKARAN NADİR ÜLKELERDEN: Bugün 2022-2023 yılının birinci dönemi karne heyecanının yaşandığı gün. Biz de bugün Çam ve Sakura Devlet Hastanesi'nde tedavisini gören ama eğitimine de devam eden öğrencilerimizle beraberiz. Şunu özellikle belirtmem lazım. Türkiye son 20 yılda eğitimde okullaşma oranlarını kısa sürede yüzde 95'in üzerine çıkaran nadir ülkelerden bir tanesi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okullaşma oranlarını yüzde 95'in üzerine çıkardıktan sonra aynı zamanda özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarını ihmal etmeyen, aynı zamanda hastanede tedavi gören çocuklarını ihmal etmeyen ve yine aynı zamanda hastalığından dolayı evde kalan çocuklarına da öğretmen göndererek eğitim hizmetini sunan bir eğitim sistemine sahip.

51 TANE HASTANEMİZDE SINIFLARIMIZ VAR: Bizler de bunları size gösterebilmek için İstanbul'daki güzide hastanelerimizden biri olan Çam ve Sakura Hastanesi'nde oluşturulmuş olan hastanede öğrencilerimiz karnelerini verdik. Öncelikle bu öğrencilerimizi kutluyorum ve tedavilerinde Allah'tan acil şifalar diliyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bunun gibi 51 tane hastanemizde sınıfımız var. Bakanlık olarak, ihtiyaç olan her noktaya eğitim sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE KARNEYLE BİRLİKTE KİTAP HEDİYE ETTİK: Bugün 19 milyon öğrencimiz karnelerini aldı. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum. İyi tatiller diliyorum. Tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Fedakarlıklarından dolayı tebrik ediyorum. Bugün iki tane sürprizimiz var. Bir tanesi, karne alan tüm öğrencilerimize kitap hediye ettik. 81 il ve 922 ilçede tüm öğrencilerimize karneyle birlikte bir kitap hediye edildi. Dolayısıyla öğrencilerimizden istirhamımız, kendilerine hediye edilen kitapları bu 15 gün içinde okumaları. İkincisi; geçen yaz ilk kez bilim, sanat, matematik ve İngilizce yaz kursları açmıştık. Yaklaşık 1 milyon öğrencimiz bu kurslardan yararlanmıştı. Bu sene de bu iki haftalık tatilde kış kursu açıyoruz. Yine bilim, sanat, matematik ve İngilizce olmak üzere tüm öğrencilerimizi bu kış kurslarına bekliyoruz.

6 ŞUBAT'TAN İTİBAREN OKUL ÖENCESİ EĞİTİMDE YEMEKLER ÜCRETSİZ OLACAK: 6 Şubat'ta da okul öncesi öğrencilerimizi bir sürpriz bekliyor. Artık 6 Şubat'ta tüm okul öncesi öğrencilerimize yemeklerini ücretsiz olarak ulaştıracağız. Yani Millî Eğitim Bakanlığı, sosyal devlet olmanın tüm imkânlarını, vatandaşlarımıza seferber etmekten büyük mutluluk duyuyor. Bir de ortaöğretimdeki seçmeli derslerle ilgili bir uzatma haberimiz var: 31 Ocak'a kadar öğrencilerimiz seçmeli derslerini seçeceklerdi. Bu tarihi, 10 Şubat'a kadar uzatıyoruz."

Çocuklarla tek tek sohbet eden ve isteklerini soran Bakan Özer, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Özer, öğretmenler odasını ziyaret ederek, hastane sınıflarında görev yapan eğitimcilerle bir araya geldi.