Meclis açıkken her hafta sonu seçim bölgelerine gidip şehirlerinde köyleri ve ilçeleri dolaşıp, hafta başı tekrar Ankara'ya dönen milletvekillerinin haftalık mazot masrafı 4-5 bin lirayı buluyordu.

Türkiye'nin haberine göre, bilinenin aksine araçlarında kullandıkları akaryakıtı kendi ceplerinden ödediklerini belirten milletvekilleri, eskisine nazaran seçim bölgelerine daha az gitmeye başladı.

"2 HAFTADA BİR GİDİYORUZ"

Bazı milletvekilleri, "Her hafta gittiğimiz seçim bölgelerimize artık 2 haftada bir gitmeye başladık. Bir haftayı pas geçiyoruz" diyerek akaryakıt fiyatlarından dert yanıyor.

Bazı milletvekilleri ise akaryakıt giderlerini azaltmak için seçim bölgelerine gittiklerinde, daha az ziyaret yaparak, benzinden tasarruf etmeye çalıştıklarını dile getiriyor.

MAKAM VARSA PARASI TBMM'DEN

Bu arada TBMM'de veya partilerin genel merkezinde yöneticilik görevi bulunan milletvekillerinin araç ve ulaşım giderleri bulundukları göreve göre ya parti tarafından ya da TBMM tarafından karşılanıyor.

TBMM'de komisyon başkanlığı, grup başkan vekilliği ve Meclis Başkanlık Divanında görevi olan milletvekillerinin araç giderleri TBMM tarafından, genel başkan yardımcısı olanların giderleri ise partilerin bütçelerinden ödeniyor.

"DÜĞÜNLER BAŞLADI, MASRAF ARTTI"

Düğün mevsiminin başlamasıyla milletvekillerinin masrafları da katlandı. Gelen düğün davetlerine en az bir çeyrek altın götürdüklerini belirten milletvekillerinden bazıları, bu sebeple 5-6 ay önceden altın almaya başladığını dile getirdi.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA ÇEYREK DE YETMİYOR"

Hem iktidar hem muhalefet milletvekilleri, "Haftada en az 5-6 düğün daveti geliyor. Altın fiyatı bu kadar artmamışken, mümkün olduğu kadar hepsine katılmaya çalışıyorduk. Şimdi birine gitsen diğerine gitmesen olmuyor...

"Hepsine gitmeye kalksan çeyrek altın alsan bir çeyrek altın 1.600-1.700 lira. Beş düğüne gitsen 8-9 bin lira haftalık altın masrafı. Doğu ve Güneydoğu'da çeyrek de yetmiyor, en az yarım altın götürmek gerekiyor" görüşünü dile getiriyor.

MAAŞLARI 56 BİN LİRA

Öte yandan TBMM'de grubu bulunan partiler milletvekili maaşları konusunda anlaştı. Anlaşma sonucu milletvekili maaşları 40 bin liradan 56 bin liraya yükseltildi.