AREA Araştırma şirketi mayıs anketinde siyasi parti liderlerinin beğenilirlik oranları ile partilerin oy oranlarını araştırdı. Anket sonucuna göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile partisinin arasındaki sıralama farkı dikkatlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın Akşener'in gerisinden geldiği anket ile ulaşılan veriler şöyle...

Untitled1

AKŞENER EN BEĞENİLEN LİDER

AREA Araştırma, 12 ilde, 18 yaş ve üzeri 2 bin 282 kişi ile yüz yüze anket gerçekleştirdi.

Untitled2

Araştırmaya göre Meral Akşener, mayıs ayında en beğenilen siyasi lider oldu. Akşener ilk sırayı yüzde 39.4 oranıyla aldı.

KILIÇDAROĞLU İKİNCİ SIRADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Akşener'i geriden izledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 37.6 sonucuyla ikinci sıraya yerleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 37.1 ile üçüncü sıranın sahibi oldu.

Siyasi partilerin oy sıralamasında ise AKP yüzde 29.3 ile birinci sırada yer aldı.

CHP'nin yüzde 28 ile ikinci, İYİ Parti'nin yüzde 16.3'le üçüncü sırayı aldığı anket sonucunda diğer partilerin sıralaması ise şu şekilde ölçüldü:

HDP: 11.1

MHP: 8.0

DEVA: 3.4

MİLLET İTTİFAKI ARAYI AÇIYOR

İki siyasi ittifak bloğunun oy oranları da araştırmada ortaya çıktı. AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 37.3 olarak tespit edilirken CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın toplam oy oranı ise yüzde 44.3 olarak tespit edildi.