ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinin Surfside bölgesinde, 24 Haziran tarihinde gece yarısı çöken 13 katlı binanın enkazı altında kalan son kayıp kişi olduğuna inanılan bir kişinin daha bulunduğu aktarıldı. Binanın çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı da böylece 98'e yükseldi.

ENKAZ ALTINDAKİ SON KİŞİ OLDUĞUNA İNANILIYOR

AA'nın aktardığı habere göre, Miami-Dade Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, basın toplantısında, kimlik bilgilerinde 54 yaşındaki Estelle Heda olduğu belirlenen kişinin enkaz altında kalan son kurban olduğuna inanıldığını belirtti. 

Cava, binanın altından ölü olarak çıkarılan 98 kişinin yasını tuttuklarını vurgulayarak, "Ancak ailelerin gözünün arkada kalmaması için elimizden gelen her şeyi yaptık" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Miami Beach'ın kuzeyinde, yaklaşık 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleşkesinde, 24 Haziran'da 13 katlı 270 dairelik 'Champlain Towers' adlı lüks kondo binasının yarısı aniden çökmüştü.

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018'de yapılan yazışmalarda, 1981 yapımı binada büyük yapısal hasar bulunduğuna dikkat çekmiş, çatlayan kolonları ve ufalanmaya başlayan betonunda yaklaşık 9 milyon dolarlık tamirat gerektiğini bildirmişti. Söz konusu binanın güvenli olmadığı gerekçesiyle geri kalan güney kısmı da 4 Temmuz'da yerel saatle 22.30'da kontrollü şekilde yıkılmıştı.