Sayıştay’ın MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yaptığı yıllık olağan denetimde, belediyenin otopark fonuyla ilgili yaptığı düzenlemelerde mevzuata aykırılık tespit edildi. Raporda, yasalara göre yeni otoparkların yapımı ve kamulaştırma işlemleri için kullanılması gereken 11 milyon 906 bin liralık gelirin amacı dışında kullanılarak belediyenin cari hesaplarına aktarıldığı bulgusuna yer verildi.

DAMAT REKLAM ALANLARINI İHALESİZ KİRAYA VERMİŞ

Raporda MHP’li Başkan Cengiz Ergün’ün damadı Engin Anlı’nın genel müdürlüğünü yaptığı belediye iştiraki Spilaş Yapı Şirketi’nin reklam alanları ve reklam panolarını ihalesiz kiraya verdiği tespit edildi. 

TOPLANAN VERGİLER BAKANLIĞA AKTARILMAMIŞ

Cumhuriyet’ten Erman Şentürk’ün haberine göre otopark fonunda toplanan parayla maaş ödemeleri, fatura ile mal ve hizmet alımları gibi işlemler yapan belediyenin verdiği savunmada hizmet akışının sürekliliğinin sağlanabilmesi gerekçesini yeterli görmeyen Sayıştay, belediyeye bağlı Manisa Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü’nde de benzer usulsüzlüklere rastladı. Raporda, yurttaştan su faturaları ile tahsil edilen çevre katkı payları ile vergi kalemlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aktarılmadığının altı çizildi.

Sadece Haziran ile Aralık 2020 arasındaki yedi aylık süreçte, 1 milyon 868 bin 391 liralık tutarın vadesi geçmesine karşın ödenmediği ve bakanlık hesaplarına yatırılması gerektiği ifade edildi.